Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

INBETWEEN GORDIJNSTOFFEN

 

Bij inbetween gordijnen kun je denken aan de doorzichtige en/of transparante gordijnen. Ook wel een inbetween gordijn of vitrage/glasgordijn is de meest eenvoudige en eerste oplossing om de privacy overdag enigszins te regelen. Wij Nederlanders zijn niet van de rolluiken en dichte raamdecoratie, zoals dat in het buitenland vaker wordt toegepast. Toch hangen wij zeker aan een gevoel van privacy. Met een mooie transparante inbetween voor de ramen, kan je daglicht in de ruimte behouden overdag, maar voel je je niet snel bekeken. Eerder waren er enkel de vitrage en glasgordijnen, maar tegenwoordig is er een breed scala aan inbetween gordijnen, welke hiervoor gebruikt worden. Zo zie je telkens meer stoere en open geweven inbetween stoffen en gordijnen met grove en onregelmatige structuren. Ook de vintage gaasgordijnen vallen onder de inbetween raamdecoratie en passen goed in de hedendaagse retro & seventies invloeden binnen interieurland. Denk aan matte linnen en/of jute gaasstructuur gordijnen in mooie natuurlijke look en teint. Met transparante gordijnen, oftewel inbetween gordijnen behoudt je een open gevoel en mooie zichtlijnen naar buiten. Tevens creëer je optimale privacy overdag. Voor schemer en de avonden kan je de inbetween gordijnen verrijken met een extra laag overgordijnen.

Bekijk dan eens de LICHTDOORLATENDE GORDIJNEN of de VERDUISTERENDE GORDIJNEN.

 

INBETWEEN GORDIJNSTOFFEN

Mooie transparante gordijnen, tussen vitrage en overgordijnen noemen we inbetween gordijnen of inbetween gordijnstoffen. Een inbetween stof is dikker en minder transparant dan de vitragestoffen en glasgordijnen. Het zit er tussenin qua transparantie. Kortom "IN-BETWEEN!" Het past goed in deze tijd, doordat het robuuster en stoerder oogt dan de meer transparante, gladde vaak synthetische en  traditionele vitrage gordijnstoffen. Onze ruime collectie inbetween stoffen zorgen voor voldoende privacy overdag, meer dan de vitragestoffen. Omdat ze dikker zijn dan vitrage en de inkijk volledig blokkeren. Geniet wel van het mooie daglicht en de open verbinding met buiten en de omgeving blijft behouden. Ze passen goed in de huidige interieurstijlen. Wanneer je ’s avonds "onbegluurd" op de bank wil ploffen is het noodzaak een combinatie met overgordijnen en/of vouw-, rolgordijnen te kiezen. Zo voorkom je de inkijk in de avond.

Extra leuke tip: een lampje naast de inbetween gordijnen zorgt ook direct voor minder tot geen inkijk ’s avonds.

Ons assortiment inbetween gordijnstoffen is zorgvuldig en met passie samengesteld en van aantoonbare hoge kwaliteit. Alle nieuwe collectie inbetween stoffen dienen aantoonbaar OEKO-TEX gecertificeerd te zijn om opgenomen te worden in onze collectie.

Zoek je inbetween gordijnstoffering voor een project. Vraag altijd eerst een gratis kleur- en knipstaal van het inbetween gordijn.

 

 

LUXE INBETWEEN GORDIJNSTOFFEN

Al onze inbetween stoffen zijn met zorg uitgekozen. Inbetween gordijnen werken sfeer verhogend in de ruimte. Door de keuze in de verwerking kan je spelen met meer of minder transparantie in de inbetween gordijnen. Voor vitrage en glasgordijnen adviseren wij om minimaal een dubbele, maar liefst een triple plooi aan te houden. Zo vallen de vitrage gordijnen van boven tot onder in de zoom luxe en in de plooi. Voor een inbetween gordijnstof kan je juist bewust voor een enkele plooi kiezen. Omdat de stof al vrij grof en/of donker is. Door luxe plooiing (= meer stof) worden de inbetweens minder transparant, waardoor het snel te donker kan worden.

Ook een mooie verwerking voor inbetween gordijnstof is de wave, waveplooi of wavegordijnen. Deze zeer geliefde en eigentijdse verwerking past enorm goed in combinatie met de kamerhoge inbetween gordijnstoffen. Let op, een banenstof (140-150 stofbreedte) leent zich hier minder goed voor, aangezien de afstand van de runners vaststaat, omdat de wave een repeterende, symmetrische golf beweging maakt. De plaatsen waarop de banen aan elkaar gestikt zijn kunnen niet verdoezeld worden achterin de schaduw van de plooien. Zo zijn de banen zeer zichtbaar in de waveplooi. Neem dit in het ontwerp mee en kies voor de mooie, luxe regelmatige waveplooi met perfect passende en naadloos aansluitende kamerhoge inbetween gordijnstoffen. Zo krijgt ieder project of ruimte direct sfeer en allure.

Inbetween gordijnen combineer je eenvoudig met een overgordijn. Creëer met meerdere lagen raamdecoratie direct sfeer en privacy. Tevens verbetert de AKOESTIEK en isolatie door een inbetween te combineren met overgordijnstoffen. 

Tip: Door de linnen inbetween gordijnstoffen te voeren met bijpassende kleur voering voorkom je ’s avonds inkijk, maar hou je wel een luchtige sfeer in de ruimte.

Zo wordt de WEAVE METALLIC vaak gevoerd met een WINDOWDRESSER. Zelfs in de slaapvertrekken zijn combinaties van inbetween gordijnen met black-out voering een veel gemaakte en gedurfde keuze.

Zien hoe dat eruit ziet? Stuur ons een bericht!

 

LINNEN EN  LINNENLOOKS GORDIJNSTOFFEN INBETWEEN

Linnen inbetween gordijnstoffen zijn niet alleen heel erg sfeervol, maar ook een meer duurzame keuze. Zo worden deze veelal in de regio Noord-Europa gemaakt. De speciale linnen boeren, verbouwen vlas en dit wordt na droging in de buitenlucht verwerkt tot linnen. Linnen leent zich enorm goed voor de open en transparante wevingen van inbetweens of inbetween stoffen. Juist omdat het een natuurlijk en onregelmatige vezel is, lijkt dat mooi speels en zichtbaar in de linnen inbetween stoffen. Wij hebben 100% linnen inbetween gordijnstoffen, maar ook linnen mix of blends (combinatie van grondstoffen met linnen). Tevens is een linnen inbetween gordijn bij ons in meerdere breedtematen te verkrijgen. Tot wel 330-350 gordijnbreedte, waardoor het bijna in iedere ruimte naadloos tot inbetweens gordijnen geconfectioneerd kan worden.

Wil je wel de linnen uitstraling, oftewel linnenlooks inbetweens? Kortom, wel de lusten en niet de lasten van linnen? Kies dan voor een linnenlook inbetween gordijnstof kamerhoog. Zo krijg je wel die typische natuurlijke en onregelmatige uitstraling, maar is de linnenlook inbetween toepasbaar in de projectstoffering, waarbij krimp, verkleuringen en kreuk minder gewenst zijn of de inbetweens dienen te voldoen aan bepaalde technische specificaties.

 

 

INBETWEENS GORDIJNEN VOERINGEN

Convair, al decennia dè voeringspecialist en leverancier voor de zakelijke markt. Zo leveren we voeringstoffen in alle kleuren aan ateliers, detailhandel, woninginrichters en ontwerpers. Door het grote, 100 plus  assortiment kamerhoge en banenstof voeringen in alle kleuren, kun je altijd een bijpassende voering bij ieder project vinden. Waarom gordijnen of inbetweens voeren? Lees hier.

Voering! Wanneer je langer of nog meer wil genieten van de inbetween gordijnstoffen, overweeg dan altijd de onderstaande voeringopties in het bestelproces.

 • Black-out voering / Dim-out voering
 • Thermisch of molton voering / Fleece of Fiberfill voering
 • Bijpassende of contrasterend kleur voering
 • Standaard budget voeringen

 

BRANDVERTRAGENDE INBETWEEN GORDIJNSTOFFEN

Altijd een passende oplossing voor ieder project met onze collectie brandvertragende inbetween gordijnstoffen. Deze collectie is geschikt voor projectstoffering. Leverbaar met alle certificaten voor brandweer en verzekering.

 

INBETWEEN GORDIJNTREND

Onze hardlopers van dit moment:

 • Goud, zilver, koperkleurige metallic, glanzende inbetween gordijnstof
 • Witte en beige inbetween stof
 • Linnen inbetween gordijnstoffen
 • Kamerhoge inbetweens

 

WAAROM INBETWEEN GORDIJNSTOF VAN CONVAIR

Hierom bestel je eenvoudig en snel inbetween gordijnstoffen bij Convair.

 • Kamerhoge inbetween gordijnstoffen
 • 100+ inbetween gordijnen
 • Europees fabricaat
 • Voorraadhoudend eigen magazijn

 

Pagina 1 van 3
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »