Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

TIPS HOE KIES JE DE BESTE RAAMDECORATIE

  • Geplaatst op
  • Door Sabine
  • 0
TIPS HOE KIES JE DE BESTE RAAMDECORATIE

Raamdecoratie kiezen is niet eenvoudig, maar wel super leuk. Gordijnen kunnen de ruimte maken of breken en dus komt het erop aan de juiste keuzes te maken. Maar wat is dan de beste keuze? Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden en dat leggen we je graag in deze blog uit.

Foto boven: Wannahave collectie 

 

Voorjaar 2024 is weer begonnen en daar worden wij blij van. De dagen worden langer en daarom is de lente het ultieme seizoen om nieuwe raamdecoratie of gordijnen te kiezen. Niet alleen de meest sfeervolle oplossing voor de raambekleding in het huis of kantoor, maar ook nog eens een stuk goedkoper dan dure screens op maat en/of andere buitenzonwering. De gehele ruimte knapt direct op. Zowel qua sfeer, als ook de akoestiek verbetert aanzienlijk. Zo wordt wonen, werken en vrije tijd verbetert. Licht is een belangrijk detail om mee te nemen in het maken van de juiste keuze voor de raamdecoratie. Wil je juist licht in de ruimte of is het nuttig dat het licht getemperd of zelfs verduisterd kan worden? Iedere ruimte vraagt om een eigen oplossing op maat. Raambekleding, oftewel gordijnen bieden direct bescherming tegen de zon, waardoor ze een isolerende functie krijgen en ook nog eens bevorderlijk zijn voor sfeer en het gevoel van privacy. Speel met het licht en pas de sfeer op ieder moment van de dag aan je wensen aan. Een woonkamer zal om een fijne open sfeer vragen gedurende de dag, waarbij er een verbinding met buiten blijft door bijvoorbeeld de toepassing van een inbetween gordijn of lichtdoorlatend gordijn. Het voorkomt het meest heftige zonlicht en zorgt voor een mooi filter tussen buiten en binnen. Voor een werk- of kantoorruimte kunnen wij ons voorstellen, dat het gewenst is deze goed donker en werkbaar te kunnen maken,  zodat er rustig een online meeting of presentatie kan plaatsvinden. Niemand werkt prettig met het een oogverblindende en/of de weerkaatsing van het zonlicht in het beeldscherm of een vervelende galm of echo op de werkplek.

Met de komst van de lente begint ook het seizoen van de weekendjes weg, vakantiehuisjes en B&B’s enzovoorts weer.

Ook hier geldt dat de keuze voor de juiste raamdecoratie een zeer belangrijk punt is om over na te denken en mee te nemen in het ontwerp.  De vaak kleine ruimtes vragen om een makkelijk bedienbare oplossing voor de zonwering. Wie wenst er nu geen koele en donkere nachtrust op vakantie om heerlijk bij te tanken en volop te kunnen genieten? Hieronder leggen we je uit hoe en waar je rekening mee dient te houden om de beste keuze te maken voor de juiste gordijnen of raamdecoratie voor ieder project. Succes verzekerd!

 

Wij van Convair® hebben altijd een passende oplossing voor ieder project of ontwerp. Zie je het zo snel niet, vraag het ons dan? We onderhouden nauw contact met onze leveranciers en hebben rechtstreeks contact met de fabrikanten, waardoor geen vraag ons te gek is.

 

 

foto's boven: Darklin collectie (verduisterende gordijnen vintage look)

 

TIP 1. WAT IS HET DOEL VAN DE RAAMDECORATIE?

Doel van de gordijnen of de raamdecoratie? Waar zoek je gordijnen voor en wat zijn de vereisten, waaraan de raamdecoratie dient te voldoen?

 

  • Isolerende raamdecoratie (bijvoorbeeld warmtewerende raamdecoratie)
  • Zonwerende raamdecoratie
  • Verduisterde raamdecoratie (dim-out)
  • Dag- of zonlicht blokkerende raamdecoratie (black-out)

 

Zoek je gordijnen of de raamdecoratie met een missie of gewoon om de sfeer te verhogen en de inkijk te verminderen? Waar komen de gordijnen te hangen? Wat zijn de vereisten, waaraan het dient te voldoen? Denk bijvoorbeeld ook aan brandvertragende, IMO, akoestische, duurzame of antibacteriële gordijnen.

 

TIP 2. WAAR OF VOOR WELKE RUIMTE ZOEK JE RAAMDECORATIE?

Een ruimte op het zuiden gesitueerd of juist op noord. Een koude of een warme ruimte of betreft het een lichte of een donkere kamer?

Uiteraard snap je dat iedere ruimte om een eigen soort en type raamdecoratie vraagt. Een horeca aangelegenheid vraagt om sfeer en tevens dient er rekening gehouden te worden met de brandveiligheid normen en voorwaarden welke verzekeringsmaatschappijen eisen in openbare ruimtes.  Ook dit zal je mee moetren nemen in het plan en ontwerp voor alle horeca gelegenheden en openbare gebouwen. Meer weten en lezen over brandvertragende raamdecoratie? Een hotelsuite dient zowel bij avond als overdag sfeervol te zijn. Ook wil je het in een handomdraai donker kunnen maken. Donker en koel indien gewenst, maar licht en privacy zijn zeker net zo belangrijk. Denk dan aan meerdere lagen gordijnen bijvoorbeeld een lichtdicht gordijn gecombineerd met een inbetween gordijn, welke de privacy verhoogt. Ook bij jou thuis in de slaapkamers wil je het graag donker en koel houden in de zomer. Een werkkamer dient licht en rustig te zijn en vraagt om een fijn klimaat voor zowel de ogen en oren. Akoestiek en licht zijn hier enorm belangrijk.  Een keuken of eetkamer dient hygiënisch en schoon te zijn en vraagt daarom misschien om een heel ander type gordijn. Denk aan een vouwgordijn of rolgordijn als raamdecoratie. Makkelijker schoon te houden, minder stof en eenvoudig  bedienbaar.

 

 

TIP 3. WAT VOOR SFEER OF WELKE UITSTRALING BEN JE NAAR OP ZOEK?

 

Dè leukste en misschien ook wel de moeilijkste keuze is het bepalen van de sfeer en kleur. Wat voor sfeer zoek je en wat voor uitstraling wil je met je nieuwe ontwerp raambekleding bereiken? Daarom is het verstandig om het totale plan en ontwerp visueel te maken door altijd een sfeer- of moodboard te maken. Hiervoor verstrekken ook wij gratis gordijnkleur- en stofstalen. Hierdoor weet je altijd van te voren de exacte kleur en belangrijker, of de stof wel past bij de vloeren, wandkleuren en de gekozen meubels in de ruimte.

Jarenlange ervaring in stoffering en gordijnen heeft ons geen windeieren gelegd en we  kijken graag met je mee en geven stijladvies in raamdecoratie, type gordijnen en soorten afwerkingen. Dat vinden we zelfs leuk! We doen dit zowel voor jullie zakelijke klanten, maar ook al jaren voor de particuliere klant onder de vlag 123GORDIJN 'Zo eenvoudig kan het zijn!' Hier kan en mag je gratis gordijnstalen aanvragen.

 

TIP 4 VERGEET DE VOERING NIET

Alles wat je zoekt in de raamdecoratie kun je versterken of toevoegen met de juiste voering. En laat daar onze oorsprong en specialisme in zitten. Ik durf gerust te zeggen, dat wij de grootste gordijnvoering collectie van de Benelux voor de zakelijke gordijnshoppers in huis hebben. Van lichtdichte – en verduisterende voering, welke uiteraard van invloed zijn op de temperatuur in de ruimte tot aan de specifieke thermische en isolerende voeringen. Ook voor een basis of goedkope gordijnvoering ben je hier op je plek. Of zoek je een sjiek bijpassend kleurtje of een speciale teint? Zoek je een bijpassende of juiste een contrasterende gordijnvoering? Langer plezier en een meer robuust en luxe uiterlijk van het gordijn met de juiste voering. Kortom mooi en duurzaam en maak een statement met de raamdecoratie. Meer weten over het voeren van gordijnen en het waarom? Lees dan snel onze eerdere blogpost: voor- en nadelen gordijnen voeren. 's-Zomers hou je het liefst de gordijnen gesloten. Zo voorkom je dat de warmte naar binnen komt. De raamdecoratie vormt een soort isolerende laag. Voor iedere ruimte gelden weer andere functionaliteiten. Voor een woon- of leefruimte wil je wel daglicht binnenlaten en ervaren, maar de warmte moet vooral en zo lang mogelijk buiten blijven. Het toepassen van meerdere lagen gordijnen of raamdecoratie zorgt voor meer en meer warmtewering en een isolatielaag tussen buiten en binnen. Zo zijn bijvoorbeeld meerdere lagen nodig om de ruimte beter te isoleren. Voor een woonkamer zijn bijvoorbeeld plissé gordijnen een mooie warmtewerende oplossing. Door het verrijken en toevoegen van extra lagen raamdecoratie creëer je daarnaast ook direct een extra warmtewerende laag gordijnen.

 

 

NIEUWSTE COLLECTIE RAAMDECORATIE

Nieuw, kamerhoog of anders gezegd een extra brede stof van in dit geval maar liefst 300 cm breed. Waardoor deze voor bijna ieder raam naadloos te confectioneren is. Tevens is het voor elk project geschikt en eigentijds de mooie inbetween de Visage. Een Polyester FR kwaliteit. Geen coating maar een door en door blijvend brandvertragende vezel. Niet alleen heel stijlvol, maar ook een mooie oplossing om de ruimte subtiel af te schermen voor het felle zonlicht deze lente, zonder ons een opgesloten gevoel te geven.

 

LUXE GORDIJNSTOFFEN EN RAAMDECORATIE KOOP JE BIJ CONVAIR®

 

Textiel is onze passie en daar zijn we sterk in. Deskundig advies binnen 24 uur op werkdagen. Voorraadhoudend eigen magazijn, waardoor vlot en flexibel leveren. Direct bij jou of jouw atelier. Wist je dat wij ook de gordijnen op maat, oftewel de raamdecoratie op maat voor jou en jouw klanten kunnen leveren. Helemaal op maat en binnen 1-3 weken. Vraag ons naar de mogelijkheden en neem contact met ons op.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »