Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

ALLE VOOR- & NADELEN VAN WAVEGORDIJNEN

 • Geplaatst op
 • Door Sabine
 • 0
ALLE VOOR- & NADELEN VAN WAVEGORDIJNEN

Wavegordijnen op maat Supersnelle levertijden al vanaf 1 week op maat bespaar vervoer– & transportkosten duurzame wavegordijnen gordijn-& voeringstoffen

 

BEN JIJ AL FAN VAN DE WAVEGORDIJNEN?

De wavegordijnen zijn sinds de laatste jaren enorm populair. Waarom? Hieronder zie je alle voordelen en waarom je voor een wave gordijn zou kunnen kiezen. Wavegordijnen worden ook wel gordijnen met waveplooien genoemd in de volksmond. Wavegordijnen zijn regelmatige en keurige gelijkmatig verdeelde en golvende plooien in de gordijnen. Een wave, de vertaling in het Engels voor golf en dat is precies de look van de waveplooien.

Hierdoor is het mogelijk de plooien of wave super stylish, clean en strak op te hangen. En het gordijn is net zo eenvoudig bedienbaar als de enkele, dubbele en triple plooi gordijnen op een standaard KS-rail. De gordijnen passen goed in de interieurs van nu en nemen geopend veel minder ruimte aan de zijkant in beslag. Omdat de wave in dat geval bijna strak als een harmonica onder de rail hangt en niet zoals een plooigordijn met alle plooien voor de rails, welke stukken meer ruimte innemen, indien de gordijnen geopend zijn. Een waveplooi is altijd een gelijke plooi (golf) met een gelijke afstand tot de volgende waveplooi. Hoe dat kan? Dit ontstaat, doordat er een afstandskoordje in de rails wordt geschoven, welke de repeterende en gelijke afstand waarborgt. Dit koord zorgt voor waveplooien met allemaal dezelfde golfdiepte en -breedte.

Voor een wavegordijn geldt; Je bent fan, of vind het te gladjes. De wavegordijnen worden door ons op maat gemaakt en kunnen zonder logo’s of beter nog ‘jouw eigen logo.’ Lees hier meer of vraag ons naar de mogelijkheden?

Bij Convair® verkopen we de gordijn- & voeringstoffen, maar bij 123Gordijn.nl zijn wij inmiddels geen onbekende meer in Nederland. Hier verkopen wij inmiddels alweer 10 jaar ‘gordijnen op maat!’ Check de 1700 plus reviews en een gemiddelde score van: Kiyoh van een 9.3.  

Jullie, zakelijke klanten profiteren van deze kennis en expertise en uiteraard een mooie zakelijke B2B inkoopkorting. Eenvoudiger kunnen we het niet maken! Van gordijnen, vouwgordijnen en uiteraard ook de “wavegordijnen” compleet op maat geleverd.

 

 

WAVEPLOOI AFSTAND & WAVEPLOOI DIEPTE

In principe zijn de waveplooien in 2 maten verkrijgbaar. De meest gebruikte standaard is de keuze voor de confectie van 8cm waveplooien voor de wavegordijnen. De touwtjes en haakjes zijn op 8 cm gefixeerd. Hierdoor ontstaat een luxe en volle golving. Om deze golf later helemaal plat te schuiven bij het openen van de wavegordijnen ontstaat er een pakket van maar liefst 14cm (7cm terugslag achter de rails en 7 cm voor de rails). Hier dien je dan ook rekening mee te houden met het plaatsen van de waverails. De 8 cm wave is in principe altijd de eerste keuze.

De tweede optie is de 6cm waveplooien. Deze waveplooien nemen iets minder ruimte in beslag. Bij geopende wavegordijnen naar de zijkanten zullen de heen en terugslag tezamen een pakketje vormen van circa 9-12 cm. Voordeel is dat je iets minder stof nodig hebt en het in kleinere ruimtes toegepast kan worden.

 

 

WAVERAILSEN

De waveplooi gordijnen, ook de wavegordijnen genaamd, zijn in eerste instantie gemaakt om aan de normale en standaard KS-rail te kunnen bevestigen. Het is de bedoeling dat je de andere runners (karren) uit de rails haalt en deze vervangt door de waveketting (touw) met de runners/karren. Hierin kan je dan 1 voor 1 de haken steken, welke het atelier er al voor je op de betreffende afstand heeft bevestigd. Kortom; je kunt de haakjes er zo inprikken.

Om de wave te starten, begin je met een zogenaamd kapstokje (zie foto’s). Wanneer de wavegordijnen hangen, dan kun je ze eenvoudig met de handen naar voren en naar achteren strijken, waardoor die mooie repeterende symmetrie ontstaat.

 

Omdat de wavegordijnen niet voor, maar onder de rail komen te hangen is het misschien minder fraai om de ordinaire witte rails te handhaven. Met de komst van wavegordijnen is er een hoop veranderd in ‘rails- en roedeland’.

Onze, of eerlijk gezegd is mijn favoriet; de rails worden in de plafonds mee gestuct, waardoor de rail als het ware onzichtbaar in het plafond verwerkt is en het wavegordijn strak tegen het plafond gehangen kan worden. Niet iedereen kan zich deze luxe veroorloven om naast een paar nieuwe wavegordijnen ook het hele plafond opnieuw af te werken. Dè reden voor het meer stijlvol ontworpen waverails in bijvoorbeeld zwart, messing, RVS enzovoorts. Let op! De hoogte kan hier afwijken van de standaard hoogte van de traditionele KS gordijnrail. Dit kan invloed hebben op de hoogte van de gordijnen. Vragen of hulp nodig? Vraag ons.

 

 

WAAR MOET JE NU ECHT OP LETTEN?

Voor- en nadelen om wel of niet te kiezen voor een wavegordijn?

Wel:

 • Stijlvol en trendy
 • Grafisch en strak
 • Makkelijk bedienbaar
 • Dessins en prints mooi zichtbaar
 • Kan met zware stoffen, maar ook met vitrages
 • Liefst kamerhoge stoffen/naadloos
 • Bijpassende kleuren afwerkingsmateriaal aansluitend bij de wave rails

Niet:

 • Mist nonchalance en/of natuurlijke plooi
 • Hangt onder de rails (minder verduistering)
 • Rail kan minder fraai ogen
 • Veel stof nodig, duurder
 • Banenstoffen (naden voor op de plooi en storend in het zicht)

 

WAVEGORDIJNEN & WAVE GORDIJNSTOFFEN BESTEL JE HIER

Shop de nieuwe collectie luxe wavegordijnen of wave inbetweens. Vraag een gratis sample aan voor inspiratie.

Voordelen wavegordijnen op een rij:

 • Wavegordijnen hoogste kwaliteit
 • Europese stoffen en Nederlands atelier
 • 20 jaar ervaring 
 • Snelle levering wavegordijn op maat
 • Expertise stoffering en outdoor gordijnen
 • Gratis hulp en samples of stalenmateriaal

Let op! Je dient wel eerst geregistreerd te zijn als zakelijke klant bij Convair.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »