Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

THERMISCHE & MOLTON VOERINGEN

 

Meer isolatiewaarde toevoegen, zonder dure verbouwingen. Denk hier aan oude huizen met bijvoorbeeld enkel glas. Ons advies luidt om vrijwel altijd te kiezen voor het voeren van de gordijnen. Gordijnen voeren is altijd de beste keuze! Waarom? Dat lees je hier. Op de onderstaande pagina vind je alle soorten en maten THERMISCHE- EN MOLTON VOERINGEN. Door voor dit type voering te kiezen zorg je er direct voor dat de gordijnen in meer of mindere mate isolerend werken. Zo kan de kachel wellicht weer een graadje lager met deze torenhoge gasprijzen. Ook de airco hoeft geen overuren te draaien in de zomer. Niet alleen prettig voor de portemonnee, maar ook een betere en duurzame keuze voor het klimaat en milieu. Kortom verbeterd comfort en minder energieverspilling.

Convair! Meerdere decennia dè specialist in gordijnvoeringen en daarom is de collectie thermische voeringen enorm. Met zorg en expertise samengesteld, zodat bijna alle type gordijnstoffen goed thermisch gevoerd kunnen worden. Er zijn molton voeringen van 140 tot 310 cm stofbreedte als ook de BRANDVERTRAGENDE ISO & MOLTON kwaliteiten voor de projectstoffering. Zoek je een speciale kleur o.i.d. voor een speciaal project in grote oplage (vanaf 30M1). Naast onze basis hieronder is er veel meer mogelijk. Ook dan helpen we je graag.

 

GOEDKOOP GORDIJN VOEREN MOLTON OF THERMISCHE VOERING

Toch de isolatie en duurzaamheid van de gordijnen verhogen. Maar laat het budget te wensen over. Overweeg onze budget voering. Deze voering is in 2 basiskleuren verkrijgbaar. Wit en ivoor, maar door het technisch productieproces bestaande uit 2 lagen, waarbij 1 laag iets geruwd. De temperatuur in de ruimte blijft langer constant en zal minder gevoelig zijn voor de kou 's winters en ’s zomers visa versa. Beste keuze in dit geval is de prijs technisch zeer interessante en voordelige THERMISCHE VOERING in het wit of ivoor. Dit doek is eenvoudig als voering te verwerken en maakt het pakket minder zwaar en volumineus.

 

 

SUPERDELUXE ISOLERENDE MOLTON GORDIJNEN

De meest luxe en warme oplossing is om de gordijnen in 3 LAAGS SYSTEEM te confectioneren. Zeker wanneer de keuze is gevallen op een luxe gordijnstof, kan de afwerking met de juiste combinatie molton en voering op kleur dè finishing touch zijn. Jarenlang plezier en succes verzekerd.

GORDIJN - MOLTON - (BIJPASSENDE KLEUR) VOERING

Het totale gordijn bestaat uiteindelijk uit 3 stoflagen. Overgordijn en een met zorg uitgekozen voering als backing met een tussenlaag van onze dikke 100% katoenen molton. Zacht en soepel geruwd. Kies altijd voor een katoenen molton, omdat deze geen statische reactie geeft met de andere lagen textiel. Zo hangen de 3 lagen stof rustig en ontspannen. Een molton en een aparte voering zorgen voor een heerlijk warm en rijk gordijn. Het isoleert goed en voorkomt koude en tocht. De ultieme keuze bij oudere panden en enkel glas. Deze combinatie wordt dan ook vaak in de bruine kroegen en cafés in het tochtportaal als tochtgordijn gehangen.

 

KIES VOOR GEMAK EN BASIS MET FIBERFILL OF FLEECE SYSTEEM

Voor een eenvoudigere bewerking en confectie, maar ook voordeliger dan de 3 laags molton systemen zijn onze 2 LAAGS SYSTEEMEN. Dan kies je je voor een gelamineerde fleece of fiberfill, geplakt op een standaard basis voering voor een lichtdoorlatende oplossing.

GORDIJN – DUBBELLAAG FLEECE of  FIBERFILL

Naast isoleren en verduurzamen van de gordijnstof ook nog verduisteren? Bekijk dan deze prachtige 2 in 1 oplossing met de GENTLE - BLACK OUT. Een 100% lichtdicht gordijn met een mooie, volumineuze fleece laag. Het voordeel van deze gelamineerde 2 laags voeringen is dat direct de achterkant van het gordijn is afgewerkt.

Hieronder ons assortiment thermische, fleece en molton voeringen. Deze voeringen verduurzamen het binnenklimaat en zorgen voor een aangenaam en comfortabel gevoel. Tevens verlengen de voeringen de levensduur en de akoestiek in de ruimte. TIP: Bestel de compacte stalenbundel thermische-en moltonvoeringen.

 

 

GORDIJNEN EN ISOLATIEWAARDE 

Oude huizen en/of enkel glas. De allereenvoudigste manier om direct te isoleren kun je bereiken door het aanbrengen van de juiste raamdecoratie. Een gordijn isoleert automatisch, maar met thermisch gevoerde gordijnen creëer je nog meer isolatie. De isolerende waarden worden in U-waarde uitgedrukt. Dit meetsysteem bepaalt, hoeveel warmte er nog wordt doorgelaten (in W/m2.K.) Uiteindelijk worden hier cijfers/getallen tussen de 6 en 0 als U-waarde aangegeven. Des te lager het getal van de U-waarde, des te meer isolerend en energiebesparender de gordijnen zullen zijn.

Kortom: Een Lage U-waarde = hogere isolering en een hogere U-waarde is lagere isolatiewaarde. 

Hieronder een schematisch resultaten van enkel het ophangen van raamdecoratie weergegeven.

  SOORT RAAMBKLEDING

U-WAARDE

ENKEL GLAS Geen raamdecoratie

5,3

  Gordijnen

3,2

DUBBEL GLAS Geen raamdecoratie

2,8

  Gordijnen

2,4

DUBBEL HR++ Geen raamdecoratie

1,1

  Gordijnen 1,0

                                         

Direct CO2 uitstoot en tot 240 EURO per jaar besparen met de juiste raamdecoratie.

Bron: milieucentraal.nl

 

ISOLERENDE VOERING KOOP JE BIJ CONVAIR

  • voorraadhoudend
  • groot aanbod
  • gratis knipstalen
  • ieder project een oplossing
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »