Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

MID CENTURY MODERN INTERIEUR

  • Geplaatst op
  • 0
MID CENTURY MODERN INTERIEUR

Niet meer weg te denken in de interieurs van 2024. Stijlvol en terug naar vervlogen tijden. Je herkent het vast qua sfeer- en kleurpallet in het interieur!

 

Mid century modern’. Een Amerikaanse vertaling, geïnspireerd op de Art-Deco en Bauhaus stijl. Deze stijl kenmerkt zich door terug te grijpen naar de periode 1945-1965 van de 20ste, oftewel het midden van de vorige eeuw. Kijk de populaire serie Mad Men op Prime Video en je weet precies om wat voor sfeer of stijl het gaat.

 

Veel donker, hout en bruin in de meubels, maar ook volledige wanden van boven tot onder met hout bekleed, zorgen voor dat typische mid century modern gevoel in de interieurs. Donkerbruin hout voor de meubeltjes en meestal in mooi, simplistisch Scandinavisch design. Het draait om luxe en de pure materialen met strakke belijning en organische vormen. Ambacht en authenticiteit komen samen in de ontwerpen en materialen als hout, leer, glas, marmer, natuursteen, chroom, goud en metaal. De stijl kenmerkt zich door functioneel en minimalistisch te zijn. Mid century modern is een Amerikaanse stijl of stroming (vertaling) van stijlen in het interieur, ontwerp en architectuur geïnspireerd op het midden van de vorige eeuw door het werk van de belangrijkste ontwerpers uit die tijd. Namelijk; Le Corbusier en Ludwig Mies van der Rohe.

 

 

Kenmerkend zijn de strakke lijnen, minimalistisch design met een vintage knipoog en in verbinding met de rijkdom van de natuur, glamour, moderniteit en innovatie. Grote Design klassiekers als statement. Denk aan stoelen en meubilair van Charles en Ray Eames en Arne Jacobsen.

 

Stof- en textielkeuze luxe materialen als velvet, bouclé’s & woolies, maar ook veel leer in roestkleuren en alle bruintinten ton-sur-ton gecombineerd.

 

Het is geen wonder dat we nu weer terugkeren naar deze tijdloze mid century woonstijl. Niet te verwarren met de vintage en jaren ’70-’80 en Japandi stijl.

 

Organisch en een vleugje vintage. Houten kasten, ronde tafels en luxe kamerschermen van hout! Je vindt het allemaal terug in een typisch mid century modern interieur. Vakmanschap, innovatie en design staan hoog in het vaandel. De ruimte wordt verlicht door bolvormige lampen en staand design vloerlampen. Hout op hout en alle combinaties hout en houttinten kunnen bij elkaar en zijn in deze stijl absoluut niet oubollig.

 

'Accessoires? Wees kritisch! Overdaad schaadt is hier het motto'

 

Een bewust gekozen item mag naast de gordijnen niet ontbreken en zijn de finishing touch voor een mid century interior. Het is erop of eronder en daarom van enorm belang de juiste keuzes te maken. Doe het minimalistisch en goed. Ga niet volledig los, want een mid-century modern woonstijl onderscheidt zich van andere vintage interieurs door het gebruik van weinig accessoires en poespas.

 

CENTURY MODERN STIJL KENMERKEN

  • Organische vormen gecombineerd met strakke lijnen. Praktisch en esthetisch
  • Natuurlijke materialen – hout, leer, metaal, natuursteen en glas
  • Behang met grafische prints of hout op de wand
  • Minimalistische styling – rustig in de accessoires en bewuste keuzes - geen overdaad. Enkel functioneel, praktisch en esthetisch
  • Mid century kleurgebruik – naast zwart/wit en overheersend bruin en houttinten wordt er rood, geel, oranje, terracotta en groen gebruikt in combinatie met messing, koper en gouden details. (metallic's)

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »