Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen
Veel gestelde vragen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je vragen hebt over onze stoffen of een bestelling. Of ben jij juist op zoek naar meer informatie? De meest gestelde vragen hebben we hieronder voor jou uitgewerkt. Uiteraard nodigen wij jou graag uit om ook op de diverse links te klikken om meer te weten te komen! Kan je het antwoord niet direct vinden dan mag je ons een email sturen.

Wij streven ernaar om dezelfde dag nog te reageren.

 

1 VOERINGEN
1.1 WAAROM GORDIJNEN VOEREN?

 

Overweeg altijd om de gordijnen te (laten) voeren. Een voering verlengt sowieso de levensduur, maar er zijn nog veel meer voordelen en dat vertellen we je graag.

ALLES OVER GORDIJNEN VOEREN

2 STOF INFORMATIE
2.1 WELKE STOFFEFN ZIJN ER?

 

Er zijn heel veel begrippen en termen voor verschillende soorten weefsels. Lees er hier meer over.

2.2 DIM-OUT of BLACK-OUT

 

DIM-OUT (VERDUISTERENDE GORDIJNEN)

Donker slapen, of heb je last van de zon in de beeldschermen. Kies dan voor deze variant. De Convair collectie heeft een enorm assortiment verduisterende gordijn- en voeringstoffen (DIM-OUT):

Voordeel: houdt de ruimtes langer koel en donker zonder helemaal afgesloten te worden van het licht. Afhankelijk van de kleur komt er nog wat licht door. Deze stof dankt zijn verduisterende functie aan het mee weven van een zwarte draad tijdens de fabricageproces.

LET OP! Lichte kleur dim-out gordijnstoffen laten meer licht door en zijn minder verduisterend dan de donkere kleuren.

 

 

BLACK-OUT (LICHTDICHTE GORDIJNEN)

Dit seizoen is onze collectie 100% lichtdichte gordijnstoffen en voeringstoffen enorm uitgebreid. Zowel banenstof als kamerhoog. Brandvertragend (FR) of niet. Deze nog technischer stoffen bestaan uit 3 lagen, waardoor deze 100% het licht tegenhouden. Veel zijn ook nog wit aan de achterzijde, wat het licht weerkaatst en de warmte langer buiten houdt.

Het is geen airco, maar het helpt zeker. TIP: laat ze overdag dicht.

 

 

OEKO-TEX® STANDARD 100

Al de textiel is vanaf nu gecertificeerd volgens OEKO-TEX® STANDARD 100.

 

 

2.3 KAMERHOGE STOF OF BANENSTOF

 

WELKE STOFBREEDTE KIEZEN

Alle textiele weefsels en dus ook gordijnstoffen en voeringstoffen worden geweven op een weefgetouw. De breedte van het weefgetouw bepaalt hoe breed de stof uiteindelijk wordt. Standaard is een weefgetouw tussen de 120 cm en circa 160 cm breed. Dit is dan ook de breedte waarop de stof geweven wordt (stofbreedte). Dit formaat stofrollen herken je van de rollen stof in de standaard stoffenwinkels of op de stoffenmarkt.

 

Speciaal voor gordijnen, maar denk ook aan beddengoed, waar je liever geen naden in verwerkt, worden er bredere stoffen geproduceerd. Hiervoor worden enorme weefgetouwen gebruikt, waarbij met gemak breedtes vanaf 280 cm tot aan 350 cm stofbreedte gehaald kunnen worden. Ideaal dus voor gordijnen in de meesten huizen. Aangezien de hoogte van plafond tot vloer eenvoudig gehaald wordt.

 

In het Bouwbesluit van 2012 is wettelijk vastgelegd dat de plafondhoogte van de slaapkamer, woonkamer en keuken in een nieuwe woning minimaal 2,6 meter dient te zijn. De meeste plafondhoogtes in woningen zijn niet heel veel hoger. Kortom, wanneer je de rol rechtop voor het raam houdt, dan bedekt deze van boven tot onder de wand of het raam. Zo hoef je enkel te bepalen hoeveel stof je nog nodig hebt met de plooitoeslagen om het gordijn mooi aansluitend en luxe te laten hangen. Ook voor extreem hoge ruimtes. Vaak statige oudere woningen met prachtige hoge plafonds bieden de kamerhoge, oftewel extra brede stoffen uitkomst. Door de stof te draaien en dus van boven naar beneden uit te rollen en ontstaan er brede banen. Welke, afhankelijk van de breedte van het te bedekken oppervlak aan elkaar genaaid kunnen worden. Vaak kunnen deze stof alsnog naadloos verwerkt worden. Wanneer je ervoor zorgt dat deze naden achter in een plooi worden verwerkt, voorkom je ook dat deze  zichtbaar zijn. Ze vallen dan mooi weg in de schaduw van de plooi. Echter een waveplooi leent zich hier niet goed voor.

 

De standaard breedte stoffen noemen we ook wel banenstoffen. Ezelsbruggetje: meestal veel banen aan elkaar naaien om de breedte van een raam of wand te bedekken. Zo zie je de ingestikte banen, als verticale stiknaden over het gordijn lopen. Dit kan minder fraai zijn. Wanneer de stof een print of patroon heeft dien je ook rekening te houden met meer stofverlies, omdat bij iedere baan opnieuw moet worden gekeken of de patronen goed op elkaar aansluiten.

 

Sinds kort zijn er ook kamerhoge, oftewel kamerbrede velours gordijnstoffen. Hier geldt de vleug als hou vast hoe de stof te gebruiken. De vleug is het kleurverschil wat je ziet in de stof door deze te aaien. Met gemak en plat aaien is met de vleug mee en iets ruwer tegen de haren in strijken heet tegen de vleug in.

 

De haartjes van een velours worden ook wel polen genoemd en kunnen 2 richtingen op gebruikt worden. Voor gordijnen geldt eigenlijk altijd  vleug omhoog (pile-up), omdat dan het kleureffect het meest luxe en diep is. Voor de meeste anderen verwerkingen, bijvoorbeeld in kleding geldt vleug omlaag (pile-down).

 

Bij de stoffen die geproduceerd worden op een breedte vanaf 280 cm of breder wordt de stof in principe gekanteld om gordijnen te maken. De zelfkanten van de stof worden dan de onder- en bovenkant (zomen). Bij banenstof zijn de zelfkanten de zijkanten van het gordijn.

 

Indien de stof het toelaat zal de stof dubbelgevouwen worden na verwerking en op een banenstof rolletje van maximaal 160 hoogte gewikkeld worden, zodat het handzaam, goedkoper en duurzamer is met transport. Met een sjiek woord worden deze kamerhoge of extra brede stoffen “gedoubleerd” (=dubbelvouwen). De eventuele vouwnaad dient gemakkelijk uit te hangen of met licht strijken & stomen verwijderd  te worden uit het weefsel.

 

Er zijn echter ook een heleboel stoffen, welke hiervoor niet geschikt zijn en deze zullen wij altijd op de volledig lengterollen versturen. Bij stoffen met een print is er al rekening gehouden tijdens de productie of het een kamerhoge stof is of een banenstof.

3 BESTELLEN
3.1 HOE KAN JE BESTELLEN?

 

Ben je al een bestaande klant bij Convair®

INLOGGEN

Klik dan hier om in te loggen op je account en plaats eenvoudig de bestelling online. Of stuur een mail naar [email protected]

 

ACCOUNT AANMAKEN

Heb je nog geen account? Vraag deze dan hier aan. 

 

 

3.2 KAN JE EEN BESTELLING WIJZIGEN?

 

Zolang de bestelling of de stof nog niet is afgesneden in het magazijn, dan kan de bestelling nog worden gewijzigd.

3.3 WAAROM ZIE IK GEEN PRIJZEN?

 

Wanneer je geen prijzen ziet staan bij de producten ben je waarschijnlijk niet ingelogd. Klik hier om in te loggen op je account. Heb je nog geen account? Vraag deze dan hier aan. 

Ben je wel ingelogd maar zie je nog steeds geen prijzen bij de producten staan? Stuur dan een email naar

[email protected]

 

 

3.4 WAT IS MINIMALE BESTELEENHEID?

 

Alle bestelhoeveelheden zijn per hele strekkende meter (M1) of per volle rol. Bij leveringen van volle rollen is 5% meer of minder levering voorbehouden en geld een aantrekkelijke korting van 15% en wordt er meestal ook nog gratis verzonden. 

 • Al vanaf 1 Meter (M1)
4 VERZENDEN
4.1 WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN?

 

Op onze verzendingen verdienen wij niets. Wij werken met een vast transportmaatschappij: Transmission en ondervinden bijna nooit manco's of schades aan onze verzendingen. Vandaag verzonden is vrijwel altijd de volgende dag al afgeleverd op het opgegeven verzendadres in de bestelling. Voor vragen over zendingen mag je ons altijd een email sturen.

 

PRIJZEN VERZENDEN

Alle orders vanaf € 250,00 worden Franco geleverd, met uitzondering van palletzendingen (vanaf 200 meter).

De standaard vrachtkosten zijn voor Nederland € 14,95 en voor zendingen binnen de Benelux en Duitsland bedragen deze € 24,95. Voor zendingen met een lengte van meer dan 170 cm binnen Nederland rekenen wij een tarief van € 24,95.

De standaard vrachtkosten voor een pallet in Nederland bedragen € 49,95 en € 249,95 voor lengte pallets.

NB. Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

4.2 BESTELLINGEN VOLGEN? KAN DAT?

 

Ja, dat kan. Zodra de bestelling ons magazijn heeft verlaten, sturen wij een e-mail met een zendingsnummer of track and trace code, hiermee kun je de status van je bestelling na 00.00 uur volgen via de website Transmission.

4.3 HOE SNEL WORDT DE BESTELLING GELEVERD?

Wij verzenden in principe op maandag, dinsdag en donderdag. De bestellingen (colli, lengte vracht en pallets) worden door onze vervoerder Transmission verwerkt en geleverd.

Na ontvangst van je bestelling (voor 14.00 uur), kun je de goederen binnen 1-2 werkdagen in huis verwachten, mits op voorraad. Indien er niet voldoende voorradig is in het magazijn, zullen wij je hiervan direct op de hoogte brengen per email met een indicatieve levertijd. 

 

4.4 KUN JE EEN BESTELLING OP EEN ANDER ADRES LATEN LEVEREN?

Ja dat kan! Je kunt tijdens het bestelproces een afwijkend aflever- of verzendadres opgeven. Zo ontvang je zelf alle correspondentie, maar kan de stof direct doorgestuurd naar het atelier om maar een voorbeeld te geven.

5 BETAALMOGELIJKHEDEN
5.1 WELKE BETAALMOGELIJKHEDEN ZIJN ER?

 

Om jullie bestelling zo snel en veilig mogelijk af te kunnen ronden bieden wij verschillende betaalmethoden aan. Tijdens het afrekenen er per bestelling een voorkeur voor een betaalmethode worden aangegeven.

 •  
  iDeal

  Met iDeal betaalt u eenvoudig in uw eigen vertrouwde bankomgeving. Betaling via iDeal is snel en veilig!

 • Creditcard

  Op convair.nl is het ook mogelijk om te betalen met creditcard.

 • Paypal

  Met Paypal betaalt u eenvoudig met uw e-mail adres en Paypal wachtwoord.

 • Overschrijving

  Wil je betalen door middel van een overschrijving? Gebruik dan de volgende gegevens:


123 Concept Stores B.V. 
IBAN: NL51INGB0665432003
BIC: INGBNL2A

5.2 MOGELIJKHEID TOT ACHTERAF BETALEN?

 

Voor de eerste leveringen is het niet mogelijk om achteraf te betalen. 

Bestaande klanten kunnen in principe achteraf betalen. Wij hanteren een betaaltermijn van 14 dagen na levering goederen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »