Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

DIM-OUT VERDUISTERENDE GORDIJNEN

 

Dim-out gordijnen zijn verduisterende, oftewel donker makende gordijnen. Een dim-out dimt het licht. Met dim-out gordijnen kan je goed de privacy in de kamer regelen. Let op!  Dit type stof of gordijn verduistert niet volledig (100% black-out/lichtdicht gordijn), maar zorgt voor een  behoorlijke verduistering. Kortom lekker privé en donker genoeg om bijvoorbeeld tv te kijken, maar niet te donker en daarmee misschien sfeerloos voor overdag. Kleur is hierin ook bepalend. Hoe donkerder de kleur van het dim-out gordijn, hoe meer deze het licht zal dimmen/verduisteren. Dit type gordijnen is zeer geschikt voor in leefruimtes als werk-, woon- en eetkamers. Voor een slaapkamer is wellicht een lichtdicht en BLACK-OUT gordijn meer geschikt.

 

DIM-OUT GORDIJN & DIM-OUT VOERING

Ook voor DIM-OUT stoffen kun je prima bij Convair bestellen. Onderaan deze pagina vind je al onze dim-out verduisterende stoffen. Van simpele effen dim-outs, welke eenvoudig achter ieder overgordijn geconfectioneerd kunnen worden, zodat deze direct een verduisterende en levensduur verlengende upgrade krijgen. Tevens biedt Convair een collectie dim-out gordijnstoffen, welke direct als verduisterend overgordijn kan fungeren. Wist je dat een verduisterend gordijn (DIM-OUT) iets anders is dan een lichtdicht gordijn? Zo houdt een dim-out gordijn of een dim-out voering nooit het licht helemaal tegen, maar maakt het de ruimte donkerder, zonder deze compleet van het licht af te sluiten. Dim-out kamerhoog, dim-out op 140 of misschien zoek je een blijvend brand- of vlam vertragende dim-out? Wat voor  breedte, tint of structuur jij of jouw klant ook zoekt? Wij hebben ongetwijfeld een mooie keuze voor je. En zie je het niet, vraag het dan? Ook voor de dim-out collectie geldt, dat wij voorraadhoudend zijn. De meeste stoffen kunnen dan ook direct uit voorraad geleverd worden, zodat de levertijden beperkt zijn. Bestellen van kleine metrages behoort tot de mogelijkheden (minimale afname 1 M1). Let wel, alle stoffen worden op een rol verzonden, omdat wij nooit willen dat de stoffen gevouwen of geknakt geleverd worden. Deze manier van verzenden voorkomt knakken, beschadigingen  en kreukels.

 

 

DIM-OUT KNIPSTALEN

Van de gehele collectie dim-out stoffen is het mogelijk eerst een stofstaal of kleurstaal aan te vragen. Doe dit àltijd bij nieuwe stoffen. De afbeeldingen van de kleuren dim-out kunnen per beeldscherm verschillen. Kortom neem dit mee in het ontwerp. Via de webshop is het eenvoudig om per stof een kleur- of knipstaal aan te vragen. Deze samples worden elke werkdag per post verzonden, zodat je het binnen 1-2 werkdagen in huis hebt. Wil je een grotere staal of een combinatiestaal ontvangen, stuur ons dan een email. Het assortiment dim-out stoffen heeft een enorme keuze ten aanzien van prijs, kwaliteit, meer duurzame en OEKO-TEX of recycled yarns oplossingen, vlamvertragende normeringen, akoestiek, interieurstijl, kleurstelling,  gebruiksgemak enzovoorts. Per seizoen vullen wij de collectie aan met nieuwe kleuren en kwaliteiten. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze NIEUWSBRIEF of onze socials.

 

WAT IS EEN DIM-OUT

We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo is er nogal eens wat verwarring. Wanneer kies je voor een verduisterende dim-out? En waarom dan juist niet voor een 100 % lichtdichte BLACK-OUT? De verduisterende dim-out gordijn/voeringstof is een geweven textiel, door het toevoegen van een zwarte draad tijdens het weefproces ontstaat er in meer- of minder mate een verduisterende functie. Houdt er ook altijd rekening mee dat de lichtdoorlaatbaarheid tevens afhangt van de kleur dim-out. Zo zal een lichte kleur altijd minder verduisterend zijn dan een donkere kleur dim-out gordijn. Er geldt een maximale lichtdoorlaatbaarheid van 20%. Zo kan het bij een lichte kleur net te weinig verduistering geven in bijvoorbeeld de slaapkamers. Ook zijn er meerdere stoffen op andere manieren verduisterend dan de zwarte draad. Enkele gordijnstoffen hebben een speciale backing (achterkant) of denk aan donkere velours of andere donkergekleurde, volumineuze overgordijnstoffen. Deze zijn vaak al heel verduisterend van zichzelf.

Gordijnen maken van dim-out stoffen is eenvoudig. Door de soepele valling zijn ze geschikt voor ieder type verwerking en afwerking. Zomen kunnen gemakkelijk een keer uitgehaald worden en uitgelegd. Kortom uitermate geschikt voor alle dim-out gordijnen, dim-out vouwgordijnen en alle soorten ringen, plooien en haken. Ook eenvoudig te gebruiken voor het vervaardigen van dim-out wavegordijnen. Om te zorgen, dat het gordijn weinig lichtkieren heeft dien je breder en hoger te gaan dan de raamafmetingen. NB. Houdt bij een waveplooi rekening met het feit dat deze onder de rails komen te hangen.

 

DIM-OUT TRENDS & KLEUREN

Opmerkelijk is dat wij op het moment een enorme toename zien in de gekleurde dim-out voeringen en gordijnen. Verkochten we voorheen bijna altijd alleen de basiskleuren zoals witte dim-out, grijze of zwarte dim-out en als uitspatting wellicht een keer een taupe kleurige dim-out stof. Tegenwoordig worden er enorm veel dim-outs in kleur besteld. We zien een toename in de okergele dim-out gordijnstoffen, maar ook groene en zelfs weer paarse en bruintinten als verduisterende dim-out.

Mee kleurende verduisterende voeringen of juist een contrasterende combinatie dim-out voering achter de gordijnstoffen. Mooie en een vernieuwende manier van raamdecoratie. Nog een trend in deze tijd, waarin de stijgende energiekosten en het behoud van onze planeet is het thermisch voeren of moltonneren. Door de bomen het bos weer zien? We helpen je graag.

 

DIM-OUT ONDERHOUD

Alle materiaal en onderhoud specificaties staan op onze website aangegeven. Ons algemene advies is om deze altijd aan te houden en bij onzekerheid contact met ons op te nemen. Doordat wij al jaren bepaalde stoffen zonder claims verkopen kun je er vanuit gaan dat dit type dim-out een duurzame en lange levensduur garandeert. Wassen of chemisch reinigen kan in bijna alle gevallen. De brandvertragende of evt. antibacteriële eigenschappen blijven na onderhoud behouden, omdat deze niet zijn aangebracht nadien, maar al door en door in de vezel finish zijn meegenomen.  Ga dan ook nooit met chemische brandvertragende spray’s aan de slag. Indien de dim-out gordijnen of ander type raamdecoratie gevoerd is neem dan àltijd eerst contact met ons op, alvorens onderhoud te plegen.

 

CONVAIR KLANT WORDEN

  • Voorraadhoudend
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Volle rollen kortingen
  • Gratis verzending vanaf 250 EUR
  • Europese stoffen 

 

 

Pagina 1 van 4
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »