Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

AKOESTISCHE STOFFEN

  • Geplaatst op
  • Door Sabine
  • 0
AKOESTISCHE  STOFFEN

Creëer meer rust en voel, woon, leef & werk prettig met de akoestische oplossingen van Convair® . De keuze voor de juiste akoestische raamdecoratie is enorm van invloed op omgevingsgeluiden en galm! Beter gezegd het minimaliseren dit soort geluiden.

AKOESTISCHE GORDIJNEN EN VOERINGEN

Bij het ontwerpen en inrichten van de interieurs is naast het licht en de sfeer in de ruimte ook de akoestiek van enorm belang in het ontwerp. Zo kunnen verschillende factoren zorgen voor geluidsoverlast. Denk aan geluiden van buiten, maar ook binnen in de ruimtes kun je last hebben van vervelende geluidsgolven en trillingen. Een veel voorkomende en vervelende kwaal bij grote ruimtes. De trend van harde vloeren werken ook niet bevorderlijk. Textiel is juist nu niet weg te denken. Je zou denken hoe meer stof en hoe dikker de gordijnen des te geschikter, maar door allerlei mooie ontwikkelingen gaat deze vlieger niet voor alle stoffen op.

 

Foto midden: Fluweel - Eikenhout

 

Ons assortiment project stoffen heeft ook een serie akoestische gordijn- en voeringstoffen. Tegenwoordig worden technische, innovatieve en intelligente stoffen speciaal ontwikkelt om het geluid te absorberen. We leven in een drukke en stressvolle maatschappij. Geluid de hele dag maakt veel mensen onrustig en we kunnen snel overprikkeld raken. Juist voor de projectmarkt, denk aan volle restaurants, hotellobby's, kantoren, openbare ruimtes, vergaderzalen, theaters is het van belang dat de akoestiek goed geregeld is, zodat men rustig kan werken en communiceren. Met name grote ruimtes zijn gevoelig voor ruis en galmen. Het is dus belangrijk de akoestiek mee te nemen in het design. Maar ook goed om in acht te houden voor thuis en residentieel gebruik.

 

VOORDELEN 

Ervaar voordeel van akoestische gordijnstoffen op het niveau van de gezondheid, rust, concentratie, welbevinden en de privacy. Ook subtiele tussenwanden van textiel en wandpanelen werken bevorderlijk. Kom binnen, sluit de deuren en  ramen en het interieur wordt een oase van rust met de juiste akoestische (gordijn) stoffen. Hoe meer lagen en stof, des te beter het geluid zal worden geabsorbeerd. Tevens geldt hoe dikker de stof hoe beter de geluidsdemping. Maar de ontwikkelingen en techniek staan nooit stil. Ook transparante stoffen kunnen door speciale weving meer akoestisch gemaakt worden.

Er zijn verschillende maten van geluiddempende gordijnen ISO gecertificeerd met internationale certificaten op aanvraag. Tijdens deze test worden de gordijnen 100% geplooid en 10-15 cm voor een raam gehangen, waarna ze getest worden op de zogenaamde Sound Absorptie gradatie. Getest en gemeten volgens DIN ISO 354/DIN ISO 11654. Deze waarden worden de Alpha waarden genoemd, afgekort door Aw en worden in verschillende classificaties weergegeven tussen A en E, waarbij A een laagste waarde en E de hoogste geluidabsorptie en akoestiek weergeeft.

 

ONZE AKOESTISCHE STOFFENCOLLECTIE

Enkele voorbeelden van de akoestische gordijnen zijn de PACK en PUX, maar we hebben de voeringen en tussenvoeringen geschikt voor extra geluidsabsorptie. Ook het gebruiken van combinaties vitrages en of vouwgordijnen met overgordijnen verhogen niet alleen sfeer.  Thermische & molton voeringen en theaterdoeken zorgen voor goede geluidsoverdracht en zijn tevens blijvend brandvertragend. Zelfs de voiles en etamines, onze Etalinnen FR kunnen tegenwoordig geluidsabsorberend. Meer weten? Vraag het ons.

 

  • Let op: Indien de gordijnstof niet de speciale Aw- specificatie heeft volgens ISO, dan kunnen we altijd naar alternatieven zoeken of er gemakkelijk een akoestisch gordijn van de maken met een akoestische voering of tussenvoering.

 

Kortom, zoek wil je de akoestiek verbeteren denk dan eens aan een akoestisch gordijn of akoestische stof. Zo wordt iedere ruimte in huis of kantoor net zo zen voor het gehoor als een retraite of yoga ruimte. Sterker nog; deze akoestische gordijnen en stoffen passen hier uitermate goed. 

 

Vergeet niet, dat alle stoffen los per minimale afname 1M1 te verkrijgen zijn tegen superscherpe inkoopprijzen & inkoopcondities, maar wij kunnen ook de totale gordijnen en vouwgordijnen voor jullie op maat leveren.

 

 

AKOESTISCHE GORDIJNSTOFFEN EN VOERINGSTOFFEN KOPEN

Convair de specialist! De eerste voeringspecialist in Nederland en een betrouwbare partner voor ieder project. Gratis advies en knipstalen. Flexibel en voorraad houdend.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »