Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

Antibacteriële gordijnstoffen

 

 

ANTIBACTERIËLE GORDIJNSTOFFEN

Het aanscherpen van de algemene hygiëne regels is nog niet eerder zo belangrijk en actueel geweest. Eisen en voorwaarden voor hygiëne in huis, maar zeker ook in openbare ruimtes zijn een belangrijke pijler om mee te nemen in het ontwerpen van bijvoorbeeld ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Ook thuis en op de werkplek is de hygiëne en het voorkomen van bacteriën, schimmels, huisstofmijt voor een gezond, neutraal binnenklimaat de trend. Het voorkomt ook nare luchtjes, ziektekiemen en allergenen.

Interieurstoffen en tevens ook gordijnen en gordijnstoffen hebben nogal wat te verduren. Denk aan het dagelijks openen en dichttrekken met de hand. Maar ook eventueel slepen over de vloer of een hond of kat die er langs loopt. Bacteriën en ziekteverwekkers houden van stof. Ze zijn te klein om met het blote oog waar te nemen, maar vergis je niet. Met de COVID pandemie nog vers in het geheugen willen we onze collectie antibacteriële stoffen en gordijnstoffen hieronder voor je uitlichten. Hygiëne in huis om onszelf en onze geliefden te beschermen. Maar zeker ook in openbare ruimtes, waar Jan en alleman langs de gordijnen loopt. Meer dan ooit zijn hygiëne en een gezonde leefomgeving speerpunten om rekening mee te houden in het ontwerp.  

Ontwikkelingen staan niet stil. De vraag naar antibacteriële stoffen en antibacterieel textiel wordt telkens groter en daarom presenteren we hier al onze antibacteriële gordijnstoffen. Alle Convair® antibacteriële gordijnstoffen zijn uitvoerig getest en van hoogwaardige Europees fabricaat en kwaliteit. Tevens voldoen alle antibacteriële stoffen en gordijnstoffen aan de Oeko-tex 100 standaard® 

Geef microben, bacteriën en schimmels dan ook geen kans met een van de nieuwste ontwikkelingen in textiel en gordijnland. De antibacteriële gordijnen, of anders gezegd de antibacteriële stoffen zijn zelfreinigend. Je hoeft er echt geen smetvrees voor te hebben, maar de antibacteriële gordijnstoffen helpen mee om de ruimte schoon en fris te houden én verklein of minimaliseer je de aanwezige bacteriën en eventuele virussen. 

 

Antibacteriële ontwikkelingen en veredeling in de textielindustrie zijn in opkomst en de collecties wisselen dan ook regelmatig.

 

Foto: PUX COLLECTIE

 

HOE WERKT HET: ANTIBACTERIËEL GORDIJN

Inmiddels hebben we een enorme collectie antibacteriële gordijnen en gordijnstoffen en deze wordt regelmatig/maandelijks aangevuld.
Nu denk je misschien, ‘antibacterieel, waarom en hoe dan?' De werking blijft na reiniging en wassen behouden. De stof is dus blijvend antibacterieel.
Onze antibacteriële gordijnstoffen hebben een milieuvriendelijke beschermlaag tegen allerlei micro organismen, allergenen, luchtjes, bacteriën en schimmels. Geen zware metalen en chemische belastende toevoegingen. Tevens passen ook nog eens enorm goed in vochtige ruimte en weren schimmels bij enkel glas bijvoorbeeld. Ze werken zelfreinigend, bacterie remmend en bacterie dodend. Onze bacterie dodende gordijnstoffen zijn naast de prachtige zelfreinigende veredeling ook beter bestand tegen vuil, vlekken of nare geuren. In principe zijn deze antibacteriële stoffen in staat binnen 24 uur zelfs tot 99,9% de bacteriën te doden en dus is de stof zelfreinigend te noemen. Tevens is de antibacteriële eigenschap door en door in de vezels verwerkt, waardoor deze ook na wassen of chemisch reinigen de functie behoudt. Al onze antibacteriële gordijnen en gordijnstoffen zijn getest volgens de op dit moment geldende Europese normering voor:

‘Antibacterial Activity’ : ISO 20743:2013-pto.8.1. Stoffen met deze normering zorgen dat bacteriën, virussen en schimmels binnen 24 uur worden geïnactiveerd. Zelfreinigend in 24 uur, maar ook vlekken maken weinig kans. Door de beschermlaag kunnen deze eenvoudig met een doekje verwijderd worden, zonder dat het antibacteriële gordijn zijn antibacteriële functie verliest.. De beschermlaag blijft onaangetast.

Naast de antibacteriële functie, voldoet dit type gordijnstof in bijna alle gevallen aan de volgende eigenschappen:

 

 

Naast aankleding en het creëren van meer privacy zorgt dit type gordijn er direct voor dat de ruimtes meer brandveilig zijn maar ook de akoestiek verbeterd enorm. Alles in een, wat wil je nog meer? 

Alle specificaties en testrapporten zijn bij ons opvraagbaar.

De antibacteriële stoffen van Convair® zijn duurzaam, vrij van zware metalen en milieubelastende chemicaliën. Bekijk hier direct alle antibacteriële stoffen

 

IS EEN ANTIBACTERIËLE GORDIJNSTOF ECHT NODIG?

Het dagelijks openen en sluiten van de gordijnen, maar überhaupt textiel is gevoelig voor bacteriën en viezigheid. Honden, katten en tevens vieze kinderhanden. Je wil niet weten wat voor niet zichtbare viezigheid er in textiel kan huisvesten. Daarom zijn de antibacteriële gordijnen bij uitstek geschikt en een uitkomst voor verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven, sportscholen en ziekenhuizen. Maar ook de hotelstyling en vakantiehuisjes lenen zich goed voor de toepasbaarheid van antibacteriële gordijnen en zorgen voor een schoon en leefbaar klimaat, zonder nare luchten.

 

ANTIBACTERIËEL GORDIJN OF TEXTIEL BESTEL JE BIJ CONVAIR®

Interesse in een van de antibacteriële stoffen? Bekijk en bestel hier gratis stalen van de PACK of PUX. Variërend in een uitgebreid kleurenpallet. Zie je het niet, vraag het ons? Antibacteriële gordijnen op maat

  • Minimale afname antibacteriële stof
  • Ideaal voor projectstoffering
  • Meer dan 20 jaar aantoonbare ervaring
  • Duurzame klantrelaties

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »