Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

TEXTIELTRENDS & WOONTRENDS & KLEUR 2024

  • Geplaatst op
  • 0
TEXTIELTRENDS & WOONTRENDS & KLEUR 2024

Lente, voorjaar oftewel het licht, warmte en de zon. Die o zo geliefde ‘lentekriebels’ zijn in aantocht. Gooi deuren en ramen weer lekker open. Beschut in een hoekje die eerste warmte van de zonnestralen op je wangen, love it. Langer licht en een frisse wind door je huis. Wapperende gordijnen, de grote schoonmaak. Benieuwd naar de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van woontextiel en op zoek naar inspiratie voor het interieur & de raamdecoratie? Een stylish & sfeervol voorjaarshuis met de nieuwste stoffen van Convair®

 

TEXTIEL TREND - 1: DUURZAAM LINNEN   

Opwarming van de aarde en de bewustwording van de klimaatveranderingen, welke helaas in rap tempo plaatvinden zorgen voor meer en meer aandacht voor duurzame en natuurlijk materialen. Onze planeet ‘moeder aarde’ is moe en voor herstel is geen tijd. Gelukkig staat linnen bekend als de meest natuurlijke en duurzame keuze. Bovendien staat linnen In ‘textielland’ met stip op plek 1 qua minimale hoeveelheid water, meststoffen en of chemicaliën nodig voor de productie. Tevens wordt er gekeken naar de sterkte, houdbaarheid en stevigheid van de vlas (linnengarens). Linnen stoffen zijn sterk en kunnen zeer lang mee. Ook de uiteindelijke afbraak en het eventuele restproduct van een product maakt dat linnen een van de meest duurzame textielsoorten en bewuste keuze. Er komen geen chemicaliën en liters water e.d. aan het productieproces te pas. Vlas is de grondstof voor linnen en heeft niet veel water nodig. Bij de juiste weersomstandigheden is er weinig nodig en groeit het eenvoudig. Helaas worden we momenteel meer geteisterd door  hittengolven, extreme droogte en andere klimaatveranderingen. De optimale condities voor vlas (linnen) zijn momenteel ver te zoeken en onvoorspelbaar. Oogsten blijven achter en naast het feit dat de oogst en het productieproces van linnen sowieso al bewerkelijk en arbeidsintensief is zorgt het ervoor dat linnen een luxe en prijzige keuze is. Kortom een schoon productieproces en ook de schone en natuurlijke eigenschappen in huis doen de liefde voor dit materiaal in de interieurs toenemen. Duurzame interieurtrend en goede keuze.

 

 

Wist je dat naast die prachtige natuurlijke linnen uitstraling ‘linnen gordijnen’’ van nature ademend & isolerend zijn. Zo reguleert linnen op een natuurlijke manier de warmte in de ruimte. Bij koud weer houdt een linnen gordijn de warmte binnen in huis vast en visa versa bij warme, zomerse dagen.

 

Samenvattend: linnen prijzen fluctueren momenteel enorm en ook wij kunnen geen prijsgaranties geven voor onze linnen stoffen geven voor langere periodes. Bekijk dan ook altijd onze webshop voor de actuele linnenprijzen.

 

Wij laten ons er niet door weerhouden en met trots presenteren we onze eigentijdse linnen collectie in alle kleuren helemaal passend in deze interieurtrend. Naturals & Warm Corlors. Helemaal A LA 2024. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment linnen gordijn- & textiel voor linnen raamdecoratie, maar zeker ook voor andere stoffering geschikt.

  

TIP: LINNEN GORDIJNEN. Voor nog meer en veel langer plezier van de linnen gordijnen zijn er 100+ voeringen beschikbaar. Altijd een mooie bijpassende kleur of een verbeterde isolatiewaarde door het kiezen van een gordijnvoering.

Lees dan ook  de voor-en nadelen van gordijnen voeren

 

 

INTERIEURTRENDS 2024

Trend 1: NATURAL MATERIALS & ORGANISCHE VORMEN

 

Wonen, werken en leven kost energie en het is noodzaak om hier een meer duurzame blik op te werpen. Temperatuur regelen door er anders mee om te gaan en ruimtes beter of anders en te isoleren? Dat vraagt om een anders denken. Zo kan de keuze voor raamdecoratie zoveel warmer en behaaglijk voelen in de winter en ’s zomers juist de ruimte koel en fris houden. Het meer duurzaam omgaan met energie vraagt toch om een lekkere warme trui in de winter & wellicht een parasol in de zomer. Intelligente raamdecoratie en innovatieve ontwikkelingen in textielland volgen elkaar snel op. Neem dan ook altijd de juiste keuze of besteed in je ontwerp uitgebreid aandacht voor raamdecoratie/gordijnen. Niet meer weg te denken in de ontwerpen van vandaag. Werk een goed raamdecoratieplan uit, wat zowel het binnenklimaat als het klimaat van onze aarde ten goede komt. Wij helpen je graag.

Denk aan lagen gordijnen, welke per situatie eenvoudig kunnen worden dicht- of opengetrokken.  Zelfs de keuze voor een enkel, transparante inbetween of vitrage zorgt al snel voor een isolerend laagje tussen buiten en binnen. Hou de inbetween gordijnen overdag dicht/gesloten. Geniet van de isolerende functie en filter het licht, maar behoud de connectie met buiten zonder een opgesloten gevoel.

 

 

Trend 2: WOOLIES & BOUCLÉ’s

 

Bovenstaande brengt ons dan ook direct bij de trend die niet te stoppen is en al even voortduurt. De hang naar zacht, warm en wollig. Alles weten over de wol, alpaca, mohair, schapenvachtjes, tweeds, teddy’s & bouclé’s. Eerder heb ik hier al eens een blog aan geweid. Nieuwsgierig? 

 

Binnen dit warme en heerlijke interieurtrend thema mogen ambachtelijke en unieke handgemaakte items niet ontbreken. Schatten en kunst voor een persoonlijk karakter in het interieur. Besteed meer aan een uniek item waar je jaren van kunt genieten en distangeer je van de snelle trends, de massa en weggooi maatschappij.

 

 

Trend 3: UPCYCLEN & RECYCLEN

 

Niet nieuw, maar wel een blijvende trend in de textielindustrie. Ontwikkelingen en nieuwe innovatieve, intelligente technieken voor de productieprocessen en samenstelling van textiel. De industrie vraagt om een frisse kijk op het al dan niet toepassen van chemicaliën en water.  (gebruik/verspilling). Hoe kunnen we hier anders en beter mee omgaan. Wat zijn natuurlijke of natuurvriendelijke oplossingen en manieren van productie en materialengebruik. Denk aan natuurlijke verfpigmenten om de stoffen te kleuren. Het recyclen van petflessen om deze te gebruiken voor de fabricage van Recycled Yarns (gerecyclede garens voor stof en gordijnen).

 

KLEUREN & KLEURTRENDS 2024

 

Voor het komende jaar zien we kleur, kleur e n nog meer kleur. Niets is te gek. Uitdagende en niet voor de hand liggende kleurcombinaties op een bijna kunstzinnige manier samengebracht maken de stijl karakteristiek en persoonlijk.

Naast de al even durende natuurlijke tinten en beige/bruine trend zijn de ‘purples’, oftewel paars in alle nuances van diep donker paars tot de nieuwste trendkleur MAUVE  is terug van jarenlang weggeweest.

Vaak in TON SUR TON toegepast. Een periode vol glamour en goud in het interieur maakt een switch naar zilver in de accessoires. Bekijk de METALLIC’S 

Blijf jij het liefste altijd op de hoogte van de nieuwste textielweetjes en collecties? Schrijf je dan in op de NIEUWSBRIEF of volg ons op de socials.

 

WONEN A LA CONVAIR®

➖ Aantrekkelijke inkoopprijzen & condities

➖ Ervaren & deskundig

➖ Voorraadhoudend

➖ Collectie zakelijke markt

➖ Brandvertragende en antibacteriële stoffen voor de projectmarkt

➖ Gratis stalenmateriaal

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »