Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

DE WARE STOF ACHTER TWEED TEDDY & BOUCLÉ

  • Geplaatst op
  • Door Sabine
  • 1
DE WARE STOF ACHTER TWEED TEDDY & BOUCLÉ

Bekende couturiers werken er al jaren mee, maar het is nu ook in interieurland niet meer weg te denken. De mooiste en zachtste materialen voor dit seizoen  

Wij omarmen hem. Alle liefde voor deze knuffelbare textieltrend in onrustige tijden. Gelukkig worden de interieurs warmer en zachter. Meer natuurlijk en ambachtelijk met een hint naar geborgenheid. Zacht , organisch maar vooral een heel aaibaar geheel. Veel interieur- en meubelontwerpers zijn er gek op en gaan los in de designs. De wol, bouclé & teddy stoffen. Bouclé bekleding op de eetkamerstoelen of een heerlijke teddypoef. Maar ook in bouclé of teddy kussens en de bekleding van bankstellen. Zorg voor evenwicht en balans, door het als 1 statement te gebruiken en dan een keer niet in de meubels , maar in de raambekleding. Trek de teddyberen maar lekker dicht. Na de aaibare velours stoffen, nu dan nog meer zachtheid met de teddy’s en bouclé als gordijnstoffen. Bijkomend voordeel is dat ze door de volume en dikte isolerend werken. Meer weten over isoleren met gordijnen?

We hebben voor jullie detaillisten, projectstoffeerders en designers ook een mooie collectie Boucle’s en teddy stoffen toegevoegd.

Bouclé en Teddy worden nogal eens verward. Daarom hieronder de verschillen.

 

BOUCLÉ

 

Wat is bouclé eigenlijk? Leuk detail is dat het door de Franse modeontwerpster Coco Chanel is ontwikkeld in de jaren ’30 van de vorige eeuw en mateloos populair werd onder het grote publiek door Jackie Kennedy. Zij droeg als stijlicoon het “Bouclé-jack”. Bouclé betekent letterlijk “lus” in het Frans. Er worden 2 garens om elkaar gedraaid, ook wel twijnen van de garen genoemd. Door 1 draad te overdraaien ontstaan er lussen en onregelmatigheden (verdikkingen) enzovoorts in de stof. Dit geeft de stof ook zijn volume, dichtheid en maakt de stof sterk en slijtvast. Dat maakt het voor het interieur een extra interessant en meer duurzaam materiaal.

BOUCLÉ per meter.

 

WOL & TWEED

 

Eerder vorige eeuw bevrijdde Mademoiselle Chanel de dames uit het korset, door het opnieuw uitvinden van goedkope, harige onafgewerkte tweed stoffen en wol voor jasjes en pakken. Nu 100 jaar later zien we dat deze stoffen weer veel toegepast worden. Logisch, wol is van zichzelf brandvertragend, mooi slijtvast. De kleur blijft echt en de elastische vezel en geeft direct volume en is ook nog eens antistatisch. Natuurlijke wol neemt heel moeilijk vlekke en vocht op en heeft zelfreinigend vermogen. En dat in de meeste gevallen van een schaap. Maar wol kan ook van de alpaca of mohair konijn afkomstig zijn. Wol in stof wordt vaak ook gemixt met andere stofmaterialen. Wol polyester blends zijn een populaire samenstelling voor in de interieurstoffering. Wol als weefsel of “non-woven” vilt.

Tweed is van oorsprong 100% wol, afkomstig van een gebied in Groot-Brittannië, langs de rivier de Tweed! Een heel fijn geweven tweed wol, waardoor deze altijd mooi wind en waterdicht was. Maar enorm goed bruikbaar nu in onze hedendaagse interieurs en hang naar meer ambachtelijke en natuurlijke materialen. De oorspronkelijke tweed’s, welke enkel uit 100% wol bestonden werden bewust vervilt of raakten snel vervilt. Een tweed herken je vaak ook aan het visgraatje ingeweven. Meestal in de kleuren bruin en ecru, maar tegenwoordig in alle mogelijke kleuren en dan ook vaak als blend met Polyester of acryl.  Door wol te mixen zorg je ervoor dat deze weer minder gevoelig is voor het vervilten.

 

TEDDY

 

Alles wordt nog extra aaibaar en zacht met de teddy’s. Boucle’s en teddies worden verward. Waarom? Omdat ze beiden die wollige, schapenvacht looks hebben. In tegenstelling tot de boucle, voelt de teddy ook als een echte, zachte vacht. Het is een kettingpoolweefsel met vrij lange pluche pool. Eigenlijk een bouclé weefsel met opengesneden lussen, zodat deze een harige vacht over het weefsel maken. Hierdoor ontstaat het zachte fluffie uiterlijk! Teddy wordt ook vaak borgstof genoemd. Teddy doet het goed anno 2022-2023. Voorheen meestal in de witte en ecru kleuren, maar er is inmiddels een groter kleurenpallet.  Naast het warme, heerlijk zachte gevoel zorgt de vacht van teddy ook voor minder slijtage.

BEAU per meter.

 

TEDDY & BOUCLE STOF KOOP JE BIJ CONVAIR®

De mooiste teddy en bouclé gordijnen maak je met de stoffen van textielgroothandel Convair.nl

  • Stevige Europese kwaliteit
  • Snelle leveringen
  • Deskundige klantenservice
  • Per meter inkoop
  • Gordijnen op maat

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »