Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

TON SUR TON TREND TEXTIEL

  • Geplaatst op
  • Door Sabine
  • 0
TON SUR TON TREND TEXTIEL

Voor 2023 geldt kies je tint en mix het in verschillende nuances. Is het ton sur ton of ton-sur-ton? Volgens mij kunnen beide schrijfwijzen gebruikt worden. Ton-sur-ton komt uit het Frans en betekent niet meer dan: tint op tint, toon op toon of kleur op kleur. Het gaat om monochrome kleuren in dezelfde tint.

Je snapt het al, je kiest één kleur. Een lievelingskleur, merkkleur of themakleur en laat deze kleur in allerlei dieptes en nuances terugkomen in de combinatie van materialen in het ontwerp. Neem alle kleurnuances in hetzelfde kleurpallet mee in de ontwerpen. Van licht naar donker, met alle kleurschakeringen uit diezelfde kleurrange. Spelen met licht en donker. Uitgesproken en of en subtiele afgezwakte kleuren en laat ze met elkaar samenkomen in de ruimte. Hierdoor ontstaat diepte en een mooi geheel. Vergeet ook niet het reliëf of de structuren van de materialen te combineren, voor een meer gelaagd geheel. Grof en wollig tegenover gladde en harde materialen.

Deze super chique mode- maar zeker ook interieurtrend willen we hier toch even benoemen en voor je uitlichten. Eigenlijk hoorde je niet vaak meer de term: ton sur ton, maar we ontkomen er niet meer aan. Deze manier van kleur verwerken voer je door in de gehele ruimte. Van het meubilair, muurverf, behang en zelfs de accessoires kleuren mee in het toon op toon principe.

 

TON SUR TON INTERIEUR

Hoe pas je het eenvoudig toe? Hiervoor is een basisprincipe wat je enigszins op weg kan helpen. Voor de verhoudingen van de mate van kleurgebruik wordt er vaak genoemd je te houden aan de 60-30-10 regel. Wanneer je hiermee werkt zorg je voor een mooi geheel en hou je het rustig en stylish. Uiteraard ben jij het creatieve brein achter ieder eigen ontwerpplan en is dit slechts een richtlijn. Hieronder een voorbeeld hoe je deze ton sur ton verhouding of regel kunt toepassen.

 

60 -30–10 REGEL TON SUR TON

60 basiskleur voor de ruimte – bijvoorbeeld muren/plafond

30 aanvullende kleur – Behang of meubilair

10 accentkleur – Gordijnen, kussens

 

BRUIN TAUPE GOUD BEIGE GEBROKEN WIT  

Het is je ongetwijfeld opgevallen, dat de jaren van zwart en grijs ten einde lopen. Gelukkig is er weer ruimte voor meer warme, natuurlijke en aardse tinten. Bruintinten mixen met beige en crèmekleuren. Heden ten dagen een enorm geliefde kleurtrend. De mix van deze kleuren is uitermate geschikt om in ton sur ton toe te passen voor het interieurplan. Wil je hiermee aan de slag? Wij helpen je graag en schroom niet, maar vraag advies. We kunnen altijd in iedere tint, kleur of specifieke kleurtoon een passend gordijn of stof vinden. Van beige gordijnen of ecru kleurige stoffen voor de gordijnen of stoffen in honderden kleuren voor een mooie basis in het 60-30-10 ontwerp. Maar ook voor een heerlijk accent als een goud ben je bij Convair aan het juiste adres. En alles kamerhoog, zodat het naadloos aansluit bij het ontwerp. Dat maakt het voor het interieur een extra interessant en meer duurzaam materiaal.

Bovenstaand is een voorbeeld, maar uiteraard staat de keuze voor de basiskleur jullie vrij. Populaire ton sur ton kleurencombinaties op dit moment zijn de groentinten, variërend van donker en klassiek groene stoffen tot lichte of vergrijsde salie groentinten. Blauw in alle tinten naast oker, geel, geelgoud, botergeel enzovoorts. Ook kleurthema’s met alle soorten en tinten paars of alle kleurnuances van oranje zijn erg actueel momenteel.

Met ons assortiment, welke wij zorgvuldig al decennia zorgvuldig hebben ingekocht zijn wij overtuigd, dat er altijd een kwaliteit bij zit voor je. We hopen je ten alle tijden hiermee te inspireren. Kijk gerust rond. Er zit ongetwijfeld een type, kleur of mooie combinatie gordijn- of voeringstoffen bij in de desgevraagde/betreffende ton sur ton tint. Wij zijn er om je bij te staan in die keuze. De mooiste gordijn-of voeringstoffen of passend op kleur of tint/teint. We helpen jullie dan ook graag door vrijblijvend te adviseren en stof-, kleur- en knipstalen te verzenden. Een must voor de moodboards of even naast de samples van verf, vloer, behang en tegels te houden. Stuur ons een email en we reageren meestal direct.

 

TON SUR TON GORDIJNEN

Heb je gekozen voor een bepaalde kleur? Schilder de wanden, maar ook de plafonds dan eens in dezelfde tint. Zo ontstaat er een mooi en rustig geheel. Maak het geheel ton sur ton af met de juiste kleur ton sur ton gordijnen. Gordijnen zijn de finishing touch voor ieder interieur. Vergeet dan ook vooral deze niet in het interieurplan. Combineer de gordijnen en/of lagen gordijnen in ton sur ton met mooie accessoires, zoals vazen, kunst en kaarsen. Zo ontstaat een mooi kleurspel en sfeer. Bedenk ook dat de kleuren meer leven en spannender worden door te spelen met structuren, diktes van verschillende materialen. Zo ontstaat er meer diepte en een interessanter geheel. Gordijnen zijn eigenlijk altijd de kers op de taart. Naast alle positieve eigenschappen voor wat betreft akoestiek, isolatie enzovoorts, zorgen gordijnen ervoor dat de ruimte helemaal af is. De combinatie met inbetweens of vitrage zorgt ervoor, dat het licht dusdanig gefilterd kan worden, zodat het ontwerp of gevoel in de ruimte compleet is. Waardoor alle tinten en kleuren tot recht komen en je ontwerpen geslaagd zijn. Überhaupt leent textiel zich bij uitstek om structuur van materiaal toe te voegen, maar denk ook aan de warmte door bijvoorbeeld te kiezen voor een wol of bouclé.  Eigenlijk ben je heerlijk vrij, omdat het eenvoudig is de rust en het geheel te bewaren door bewust voor een tint of kleur te kiezen en je enigszins aan de 60-30-10 regel te conformeren gecombineerd met jullie eigen creatieve inzicht..

 

TON SUR TON STOFFEN KOOP JE BIJ CONVAIR®

De mooiste ton sur ton gordijnstof en voeringstof vind je bij textielgroothandel Convair.nl

  • Alle kleuren assortiment
  • Altijd bijpassende kleuren voering
  • Jarenlange expertise
  • Vanaf 1 meter

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »