Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

TOCHTGORDIJNEN

  • Geplaatst op
  • Door Sabine
  • 0
TOCHTGORDIJNEN

TOCHTGORDIJNEN COLLECTIE CONVAIR®

Tip voor de komende maanden. Investeer in de juiste voering en hou tocht & kou buiten. Lekker warme gordijnen, oftewel tocht gordijnen. De meest duurzame en eenvoudige oplossing om de kachel een graadje lager te zetten is de keuze voor de juiste raamdecoratie. Voor ieder project en onmisbaar in openbare ruimtes en horeca aangelegenheden, waar iedereen continu in en uit loopt.

Wij zorgen voor de meest luxe, maar betaalbare isolerende raamdecoratie. Variërend van een budget thermische voering tot het 'neusje van de zalm' in gordijnland: Luxe gordijnafwerking met een molton tussenlaag en bijpassende kleur voering.

Het enige wat jullie hoeven te doen is te zorgen dat het dicht/gesloten wordt bij kou en tocht. Tochtgordijnen of isolerende gordijnen zorgen voor stilstaande lucht. En dat zorgt ervoor dat koude luchtstromen en tocht bijna geen kans krijgen en veel langer buiten blijft.

Een veel toegepaste manier om de kou en de tocht buiten te houden is met een tochtgordijn. Met andere woorden, tochtwerende gordijnen of een tochtwerende gordijnvoering. Door te kiezen voor een mooie dikke en volumineuze gordijnstof kies je direct voor een mooie afscheiding/buffer voor de kou en tocht van buiten. Zo is de dikte en de kwaliteit gordijnstof enorm van invloed op de isolatiewaarde. Wist je dat ook de confectie of de keuze hoe je de tochtgordijnen wil afwerken sterk van invloed is op de isolatiewaarden. Hoe meer stof, kortom hoe meer plooien het gordijn heeft, des te meer tocht en kou het gordijn zal absorberen. 

 M E E R   W E T E N

I S O - G O R D I J N/V O E R I N G
Project-  gordijn & voeringstoffen

 

 

 

Foto: isolerende gordijnen - molton tussenlaag en bijpassende kleur voering (meer dan 100+kleur) 

 

HOE WERK HET: THERMISCHE OF ISOLERENDE GORDIJNEN & VOERINGEN

Kies een tochtgordijn, voor het behaaglijk houden van het binnenklimaat. Snel en eenvoudig koude luchtstromen tegengaan met de juiste raamdecoratie. Het toevoegen van gordijnen en stof aan een ruimte of entree geeft direct een isolerende functie. Denk aan een voordeur gordijn bijvoorbeeld. Er ontstaat een isolerende buffer, ook wel stilstaande luchtlaag tussen raam, deur en/of de te beschermen ruimte of kamer binnen. Dikke en volumineuze, luxe gordijnstoffen zullen van zichzelf meer isoleren, maar ook een vitrage of glasgordijn kan al zorgen voor een isolerende laag. Wil je hier echt alles over weten en eventueel gratis thermische voeringen aanvragen? LEES.

 

SOORTEN ISOLERENDE EN OF THERMISCHE VOERING

Naast dat gordijnen en gordijnstoffen al isolerend, thermisch of tochtwerend kunnen werken is het zeker verstandig om bij de aankoop of ontwerp na te denken over een isolerende of thermische voering. Er is bij ons altijd een oplossing voor ieder budget. Denk ook aan extra functies, zoals thermische fleece in combinatie met een black-out oftewel een 100 % lichtdichte slaapkamergordijn voering. Bijvoorbeeld de GENTLE BLACK-OUT. Warm en donker slapen in de winter en 's zomers, wanneer de mussen dood van het dak vallen visa versa.

We hebben de volgende type isolerende en thermische voeringen standaard in de collectie:

 

  • FIBERFILL Laminaat van voeringstof met een dikke fiberfill welke zorgt voor stilstaande lucht
  • MOLTON Klassieke molton op 140 - 300 cm als heerlijke warme tussenlaag.
  • FLEECE  Laag volumineuze warm geruwde fleece
  • FLANEL ISO Gordijnen met extra warmte isolatie door warm geruwd doek       
  • GENTLE BLACK-OUT Verduisterend tochtgordijn met warme gelamineerde fleecelaag 

 

 

Foto: tochtwerend gordijn velours afgewerkt met een thermisch, isolerende gordijnvoering aan de achterzijde (TWISO - PURE WHITE)

 

TYPE AFWERKING ISOLERENDE GORDIJNEN EN  TOCHTGORDIJNEN

Wist je dat ook de manier van confectie. Met andere woorden de manier waarop je de gordijnen confectioneert ook van invloed is op de isolerende werking. Wanneer de gordijnen als tochtgordijnen bij een entree of ingang worden gebruikt zijn de 'hufterproef' ingeslagen ringen perfect. Qua isolatie is een plooigordijn wellicht een betere optie. Lees als, des te meer plooien, des te meer stoflagen, des te groter zal de isolerende waarde van het tochtgordijn zijn. Meer tips en advies nodig? Vraag het onze klantenservice.

 

ISOLERENDE GORDIJNSTOFFEN EN ISOLERENDE TOCHTGORDIJNEN SNEL GELEVERD

Tochtgordijnen! Op zoek naar voordeur gordijnen of deurgordijnen. Kijk hier rond voor de mooiste isolerende gordijnen en gordijnvoeringen. Thermische gordijnen creëer je eenvoudig met een van onze stoffen. Convair, al jarenlang jouw betrouwbare en deskundige stoffenleverancier.

 

 

 

Foto: tochtgordijn, inbetween WANNAHAVE  afgewerkt FlOW + FLEECE thermische

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »