Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

WOONMAAND TEXTIEL EN INTERIEURTRENDS 2023

  • Geplaatst op
  • Door Sabine
  • 0
WOONMAAND TEXTIEL EN INTERIEURTRENDS 2023

Het begint alweer te kriebelen. We gaan het interieur binnen in het huis weer onder de loep te nemen. De woonmaand 2022-2023 staat voor de deur. De dagen worden korter, natter en kouder. Steek de kaarsjes maar alvast aan. Maar wat zijn de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van textiel, kleur en interieur? Sfeervol wonen de komende herfst en winter? Hieronder wellicht een ietwat inspiratie voor komende tijd.

 

INTERIEURTREND 2023 - 1: DUURZAAM & ALTERNATIEF   

Bewustwording van de klimaatverandering. De in rap tempo opwarmende aarde raakt ons allen. Inmiddels is iedereen overtuigd hiervan en we willen massaal een steentje bijdragen. Kortom groen en duurzaam blijft een hot item. En dat is maar goed ook, want helaas geldt ook, dat de productieprocessen van textiel vaak erg milieubelastend zijn. Gelukkig wordt er en masse gezocht naar nieuwe en alternatieven voor productieprocessen, hergebruik en materialen. Er wordt gekeken naar  aloude en meer duurzame technieken uit de archeologie. Denk aan natuurlijke pigmenten van planten en kruiden. Textiel verven met bijvoorbeeld paddenstoelen, zee- en schaaldieren en algen. Er wordt druk geëxperimenteerd met meer natuurvriendelijke oplossingen. Recyclen, hergebruik en unieke producten en minder massa.

Zo wordt er rekening gehouden met de technische kringloop (hergebruik van plastic en kunststoffen) van textiel als ook de biologische kringloop (materialen zonder schade terug aan de natuur geven). Convair werkt op dit moment aan een nieuwe, mooie eco textiellijn voor in de collectie.

 

➖ Een eigentijdse natuurlijke collectie bestaande uit natuurlijke materialen als wol, bamboo, linnen, eco katoen. Materialen die geen restafval achterlaten maar weer terug gegeven kunnen worden aan de natuur. Geen waterverspilling en chemicaliën (safe – recycled).

 

➖ Een duurzame ECO velvet (velours of fluweel) enkel gefabriceerd van gerecycled plastic, zodat deze niet-biologisch afbreekbaar afval een nieuwe bestemming krijgt. Hergebruik.

 

OEKO-TEX CI en REACH CI gecertificeerd met het zogenaamde GRS-certificaat, wat betekend dat het garen altijd van gerecycled materiaal is. Traceerbaar en aantoonbaar geen gebruik van chemicaliën, welke schadelijk voor mens en milieu zijn. Garenverf zorgt voor een besparing op afvalresten en duizenden liters waterverbruik.

 

NB. Er zijn meer manieren om bewuster met het klimaat en energie om te gaan. Tevens bespaart het op de gasrekening.

Lees hier de voor-en nadelen van gordijnen voeren

 

INTERIEURTREND 2023 - Trend 2: WARME TINTEN

Wat we telkens meer zien is warmte in het interieur. Natuurlijke warme kleuren, vormen en materialen. De jarenlange industriële interieurs met vaak kil kleurgebruik, maakt plaats voor meer warme en sprekende tinten. Witte wanden en gordijnen maken plaats voor warme terra, bruine en rode kleuren maar ook sprekende groen- en blauwtinten. Al dan niet gecombineerd met bloemen en natuurprints en dessins.

 

INTERIEURTREND 2023 - Trend 3: BOUCLÉ & TEDDY VELOURS

De hang naar veiligheid en geborgenheid. lekker warm onder een dekentje of met je teddybeer op schoot. We zien het veel in bekleding van stoelen en banken. Zachte aaibare materialen. Dit type materiaal past goed in de volgende Art-Deco trend

Meer weten? Lees hier of neem contact met ons op..

 

 

INTERIEURTREND 2023 - Trend 4: ART DECO

Net als de jaren ’20, de Roaring Twenties van de vorige eeuw is deze stijl anno 2022 – 2023 ook weer helemaal terug. De Art Deco woonstijl kenmerkt zich door, grafische en repeterende of herhalende geometrisch vormen en patronen, gecombineerd met strakke lijnen. Rijkelijk kleurgebruik en luxe materialen als dan niet geprint. Of juist heel minimalistisch van kleur, met de nadruk op de rijke materialen en typische Art Deco patronen en belijningen.

 

INTERIEURTREND 2023 - Trend 2023 5: WONEN WERKEN

De Pandemie heeft ervoor gezorgd, dat wonen en werken meer en meer in elkaar overlopen. Een fusie van deze 2 maakt dat er veel aandacht wordt besteed aan een sfeervolle en rustige werkplek in huis, welke aan het einde van de werkdag naadloos transformeert in een huiselijke woonsfeer. Liefst een afzonderlijke werkkamer, maar helaas blijkt dit niet voor iedereen weggelegd in de huidige woningmarkt. Aandachtspunten zijn sfeer, rust en akoestiek voor een prettige werk en leefomgeving. Gordijnen zijn een belangrijke toevoeging, wanneer je wonen, werken en een fijne akoestiek wil integreren in de ruimte.

 

INTERIEURTREND 2023 - Tip 6: SUBTIELE LUXE EN WARMTE GOUD EN MESSING

Naast alle messing accenten in de interieurs, zoals messing, koperen en gouden kranen kun je ook kiezen om deze subtiele luxe in het interieur met textiel toe te voegen. De collectie metallic stoffen en goudkleurige stoffen is weer uitgebreid. Bekijk onze ze hier.

Meer weten of als eerste de nieuwste textielweetjes en collecties zien? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief of volg ons op de socials.

 

DAAROM KOOP JE BIJ CONVAIR

➖ Betrouwbaar en deskundig

➖ Supersnelle levering uit voorraad

➖ Collectie voor particuliere en zakelijke markt

➖ Brandvertragende en antibacteriële stoffen voor de projectmarkt

➖ Gratis knipstalen op aanvraag beschikbaar

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »