Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

WELKE RAAMDECORATIE HOUDT DE WARMTE TEGEN?

  • Geplaatst op
  • Door sabine
  • 0
WELKE RAAMDECORATIE HOUDT DE WARMTE TEGEN?

Bij Convair® ben je aan het juiste adres voor het vinden van warmtewerende raamdecoratie, warmtewerende gordijnen en warmtewerende gordijnstoffen. De ideale oplossing voor de steeds warmer wordende ’s zomers. De oorzaak hiervoor is helaas de opwarming van de aarde. Door de gordijnen gesloten te houden voorkom je dat de temperatuur in huis snel oploopt. Door het plaatsen van de juiste warmtewerende en zonwerende binnenzonwering. Zo zijn duurdere en minder makkelijk zelf te plaatsten buiten zonweringen en zonwerende screens e.d. niet direct nodig.

 

RAAMDECORATIE ZOMER

‘s-Zomers hou je het liefst de gordijnen gesloten. Zo voorkom je dat de warmte naar binnen komt. De raamdecoratie vormt een soort isolerende laag. Voor iedere ruimte gelden weer andere functionaliteiten. Voor een woon- of leefruimte wil je wel daglicht binnenlaten en ervaren, maar de warmte moet vooral en zo lang mogelijk buiten blijven. Het toepassen van meerdere lagen gordijnen of raamdecoratie zorgt voor meer en meer warmtewering en een isolatielaag tussen buiten en binnen. Zo zijn bijvoorbeeld meerdere lagen nodig om de ruimte beter te isoleren. Voor een woonkamer zijn bijvoorbeeld plissé gordijnen een mooie warmtewerende oplossing. Door het verrijken en toevoegen van extra lagen raamdecoratie creëer je daarnaast ook direct een extra warmtewerende laag gordijnen.

 

VERSCHIL VERDUISTEREND EN ZONWEREND

Logisch dat je bij verduisterende gordijnen ook direct denkt aan warmtewerende gordijnen. Hoe meer je de zon kunt weren (verduisteren), des te meer de warmte, afkomstig van de zon wordt tegengehouden. Kortom verduisterende, ook wel dim-out gordijnstoffen genoemd zijn ideaal voor de warmtewering in de ruimte. Verduisteren is niet hetzelfde als lichtdichte gordijnen. De zogenaamde black-out gordijnstoffen. Deze laatste zijn dusdanig technisch door een gelamineerde tussencoating, welke 100% licht blokkeert. Hoe dikker en donkerder de stof des te meer verduisterend en tevens warmtewerend deze zal zijn. Veel stoffen zijn dusdanig dik en donker, dat ze verduisterende kwaliteiten hebben. De technische black-out gordijnen met een witte achterzijde zullen het beste de warmte- en zon weren in huis. Conclusie: kies voor een gordijnstof met een goede coating of voer je gordijn met een lichtdichte en warmtewerende stof voor de meeste goede warmtewerende gordrijnen.

 

 

BESTE WARMTEWERENDE GORDIJNSTOFFEN EN GORDIJNVOERING DEZE ZOMER

Laten we eerst antwoord geven op de vraag welke raambekleding de warmte het beste tegenhoudt. Raambekleding is wellicht een breed begrip. Wat zijn de beste gordijnen om de warmte tegen te houden? Gordijnen met een witte coating aan de achterkant zijn lichtdicht, reflecterend en warmtewerend. Je herkent ze aan de plastic laag aan de achterzijde. Meestal wit, wat ook het licht goed weerkaatst. De kleur van de stof maakt door het gebruik van de coating niet uit, want de coating zit aan de achterzijde van de stof. Mooi neutraal aan de straatzijde. Hoe dikker de stof, des te meer isolerend, maar vergis je niet. Tegenwoordig zijn er tal van warmtewerende soepel vallende inbetweens en vitrage stoffen.

 

WELKE KLEUREN ZIJN HET BEST WARMTEWEREND

Je kent ze vast, die leuke witte mediterrane huisjes. Niet voor niets natuurlijk. Wit weerkaatst warmte en zonlicht. Zwart trekt juist warmte aan en houdt dit langer vast. Ook voor de warmtewerende raamdecoratie geldt dat de kleuren ook meespelen. De reden dat veel black-out gordijnen een witte achterzijde hebben. Een mooie oplossing om de gordijnen zon- en warmtewerend te maken is door een lichte of witte kleur voering achter de gordijnen te plaatsen.

 

WAMTEWERENDE GORDIJNEN EN GORDIJNSTOFFEN KOOP JE BIJ CONVAIR®

 

Met welke raamdecoratie houdt je de warmte het beste tegen en hou je de warmte langer buiten. Keep it Cool deze zomer. Altijd deskundig advies binnen 24 uur op werkdagen. Groot eigen magazijn met voorraad zonwerende en warmtewerende gordijnstoffen. Mogelijkheid tot zeer snelle levertijden. Advies en hulp of zonwerende gordijnen op maat nodig? Neem contact met ons op.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »