Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

5 X TIPS VOOR DE JUISTE KEUZE RAAMDECORATIE

  • Geplaatst op
  • Door Sabine
  • 0
5 X TIPS VOOR DE JUISTE KEUZE RAAMDECORATIE

Deze zomer loopt ten einde en we gaan allemaal weer aan het werk. Wij zijn er klaar voor met een enorme en vernieuwde collectie. We hopen jullie de komende tijd weer te kunnen adviseren en bijstaan in de keuze voor de juiste gordijn- en voeringstoffen. Met onderstaande tips hopen we je te inspireren voor het kiezen van de juiste stoffering voor de raamdecoratie.

 

TIP 1: SFEER EN DESIGN

Allereerst is de sfeer bepalen natuurlijk van essentieel belang. Immers, steek je hier veel liefde en aandacht in en wil je dat het in de smaak valt. Waar dient het aan te voldoen, wat voor type stoffering, wat voor type ramen? Niet geheel onbelangrijk wat voor stijl wil je neerzetten? Bijvoorbeeld modern, boetiek, industrieel, Bohemien of Scandinavisch? De Convair gordijnstoffen collectie biedt de perfecte raamdecoratie voor elk raam of interieurstijl. Bekijk ook eens onze trendcollectie.

En wist je dat ze behalve sfeervol ook heel functioneel zijn. Daarover later.

 

TIP 2: TYPE RAAM

De juiste sfeer, lichtinval, binnenklimaat, akoestiek en veiligheid super goed te regelen met de juiste gordijnstoffen. Kortom voldoende redenen om extra zorg aan de raambekleding (gordijnen en gordijnvoeringen) te besteden. In principe is er voor elk type raam een gordijn mogelijk. Voor schuifwanden, openslaande deuren en puien kies je voor gordijnen, welke gemakkelijk te openen en sluiten zijn. Een rails met plooien en haakjes heeft de voorkeur boven het plaatsen van roede met ringen. Wist je dat we je ook kunnen helpen met het inkopen van rolgordijnen op maat en de inkoop vouwgordijnen kant en klaar op maat. Binnenkort meer daarover of check de collectie op 123Gordijn.

 

TIP 3: WARMTEWERENDE OF KOUDE- EN TOCHTWERING

Bepalend voor de sfeer en emotie in de ruimte is lichtinval. Het winterzonnetje is misschien enorm prettig en welkom in de woon- of werkruimte, maar in de zomer kan de temperatuur zonder de juiste raamdecoratie heel snel oplopen en willen we deze juist zoveel mogelijk weren. Denk aan beeldschermpjes, want niets is zo hinderlijk als verblinding en weerkaatsing van direct zonlicht. Kortom voldoende redenen om extra zorg aan de raambekleding (gordijnen en gordijnvoeringen) te besteden. En wat was het weer warm en droog deze zomer. Klimaatverandering zorgt ervoor dat het telkens warmer wordt helaas. Wist je dat je een hoop warmte kunt tegenhouden door voor de juiste gordijnen -en voeringstoffen te kiezen of te combineren. Zo hoeft niet direct de airco op vol vermogen met als gevolg, dat de aarde nog meer opwarmt. Ook voor de koude seizoenen is de keuze voor de juiste gordijnstoffen in combinatie met de juiste voering een detail om mee te nemen in je ontwerp of plan. Tevens bespaart het op de gasrekening.

Hoe werkt het? Door gordijnen te plaatsen in de ruimte ontstaat er een buffer, waarbinnen de luchtstromen stil staat (stilstaande lucht). Dit isoleert in zowel zomer als winter. Hoe meer lagen gordijnen en of plooien, des te hoger de isolatiewaarde. Onze collectie bestaat uit meerdere gordijnen en voeringstoffen die isolerend zijn. Vergeet onze speciale thermo- en moltonvoeringen niet. We sturen je graag de presentatiebundel om mee te nemen naar de klanten. Meer weten? Lees hier of neem contact met ons op..

 

TIP 4: TECHNISCHE STOFFEN EN SPECIFICATIES

Vraag of bedenk àltijd aan welke eisen het ontwerp dient te voldoen? Zo kun je direct gericht aan de slag. Punten van aandacht zijn:

  • Vlamvertragende of brandvertragende textiel
  • Antibacterieel of microbieel gordijn
  • Akoestische gordijnstoffen
  • Thermisch vermogen

 

TIP 5: CREATIEVE OPLOSSINGEN VOOR HET SCHEIDEN VAN RUIMTES

Het nieuwe werken en leven heeft voor nieuwe indelingen in ruimtes gezorgd. Door gordijnen als separatiegordijn, kun je eenvoudig meer intieme plekjes met privacy creëren door de gordijnen indien nodig te sluiten. Grote, holle ruimtes worden weer verstaanbaar door de juiste akoestische scheidingsgordijnen, scheidingspanelen (separtiegordijnen) te plaatsen. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken. Met de gordijn- en voeringstoffen kun je alle kanten op. Be creative!

 

DAAROM KOOP JE BIJ CONVAIR

Professioneel advies voor de beste gordijnstoffen en voeringstoffen.

Beste prijzen en leveringscondities

Europese stoffen

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »